“Ateşkes taktiklerine karnımız tok”

AKP'li Yalçın Akdoğan ateşkes açıklamalarına tepki gösterdi.

“Ateşkes taktiklerine karnımız tok”

AKP’li Yalçın Akdoğan, KCK’nin seçimler öncesinde tek taraflı olarak ateşkes ilan edeceğine ilişkin çıkan haberlere tepki gösterdi.

Akdoğan, “Sen ortalığı yakacak, yıkacak, öldürecek, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek sonra da ‘seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum’ diyeceksin. Örgüt sıkıştığı, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok.” ifadelerini kullandı.

Önceki gün, KCK Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Besê Hozat’ın bir köşe yazısında, “AKP’nin savaş konseptinden hesap sormak ve 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin işini kolaylaştırmak” amacıyla adım atılacağını yazmış, ardından da T24 yazarlarından Celal Başlangıç tarafından 11 Ekim günü KCK’nin tek taraflı ateşkes ya da eylemsizlik çağrısı yapılacağını köşesine taşımıştı.

Akdoğan’ın açıklamaları, AKP’nin KCK’nin bu adımlarını görmezden geleceğini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Suruç katliamı ile birlikte başlatmış olduğu ve özellikle Kürt illerinde başlatılan saldırı konsepti ile yaptığı hesapları sürdüreceğini göstermesi açısından önemli görülüyor.