VİDEO | Antonov: IŞİD'in Suriye'deki yasadışı petrol ticareti Erdoğan ve ailesi tarafından yürütülüyor

Rusya, IŞİD'in Suriye'deki yasadışı petrol ticareti Erdoğan ve ailesi tarafından yürütüldüğünü iddia etti.

VİDEO | Antonov: IŞİD'in Suriye'deki yasadışı petrol ticareti Erdoğan ve ailesi tarafından yürütülüyor

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, bugün düzenlediği basın toplantısında IŞİD’e karşı mücadele ve IŞİD’in yasadışı petrol ticareti hakkında önemli iddialarda bulunurken Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov çok sert açıklamalar yaptı.

https://www.youtube.com/watch?v=GMPKG0qJ7dA

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov Suriye’deki terörist faaliyetlerin ana kaynağının çalıntı petrol olduğunu, buradan elde edilen yıllık 2 milyar dolarlık gelirle militan istihdamı, silah, bomba gibi mühimmat temini sağlandığını bildirdi.

Suriye’den çalınan petrolün ana tüketicisinin Türkiye olduğunu söyleyen Antonov “Bu yasadışı ticaret ülkenin üst düzey liderliği olan Erdoğan ve ailesi tarafından yürütülüyor” dedi.

Bugün, kanıtların sadece bir kısmını açıklayacaklarını belirten Antonov toplantıda, “Büyük miktarlarda çalınan Suriye petrollerine Türkiye’nin elitleri ve haydut çeteler tarafından el konuyor, Türkiye, komşularının petrolünü çalıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin silah, mühimmat, ve militan temini ile militanların eğitimini uzun süredir yürüttüğü belirtilen toplantıda, Rus Savunma Bakanlığı bu bilgileri de önümüzde hafta paylaşacağını açıkladı.

Erdem Gül ve Can Dündar’ın tutuklanmasına da değinen Rus Savunma Bakan Yardımcısı “Erdoğan’ın yalanlarını açıklayan gazeteciler hapse atıldı. Türkiye’nin lideri emekliye ayrılmıyor. Erdoğan, yüzü çalıntı petrolle sıvansa da iktidarda kalmaya devam edecek. Bizim amacımız Erdoğan’ın gitmesi değil, buna Türkiye halkı karar verir. Bizim amacımız teröre giden kaynakları bitirmek.” dedi.

Öldürülen Rus pilot için “Arkadaşımız, Türk militanlar tarafından öldürüldü” ifadesini kullanan Antonov “Türkiye’nin komşularını nasıl soyduğunu açıklamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı’nın oğlu nasıl en büyük enerji şirketlerinden birinin başında? Damadı da Enerji Bakanı. Ne güzel bir aile işletmesi. Bu başka yerde mümkün müdür? Batı medyası ise bütün bunlara dair herhangi bir değerlendirme yapmıyor.” dedi.

Gerçekleşen basın toplantısının içeriğine dair ise “Bugün Türkiye elitlerinin uluslararası terörizmi doğrudan finanse eden canavarca suçlarının bir kısmını açıkladık” ifadesini kullandı.

VİDEO | İşte Rusya’nın elindeki deliller

Rudskoy: Koalisyon güçleri IŞİD’i vurmuyor