Ankara'da "Emek, barış, demokrasi mitingi" düzenleniyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) gibi sendika ve meslek örgütleri ile Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) çağrıcısı olduğu “Emek, barış, demokrasi” mitingi bugün Ankara’da yapılacak. Miting çağrıları “Emek, barış, demokrasi mitingi”ne ilişkin sanatçılar ve sendika temsilcileri dün İstanbul’da bir basın... View Article

Ankara'da

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) gibi sendika ve meslek örgütleri ile Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) çağrıcısı olduğu “Emek, barış, demokrasi” mitingi bugün Ankara’da yapılacak.

Miting çağrıları

“Emek, barış, demokrasi mitingi”ne ilişkin sanatçılar ve sendika temsilcileri dün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara’da buluşacak” dedi.

Sanatçı Tarık Akan ise yaptığı konuşmada “Emekçi arkadaşlarım hangi sendikaya üye olursa olsun Ankara’da büyük bir güçle DİSK ile olsun” dedi. Oyuncu Salih Kalyon ise “Barış için varız, iki gün sonra Ankara’da ‘yaşasın barış’ diye bağıracağız” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi ise bir bildiri yayınlayarak “Haziran Türkiye’si için, gerçek bir barış için, “gündüzlerinde aç yatılmayan, gecelerinde sömürülmeyen”, ölümün değil yaşamın hükmünü sürdürdüğü, aydınlık bir ülke, aydınlık bir memleket için sen de gel, 10 Ekim’de Ankara’ya gel!” çağrısında bulunmuştu.