Ankara’da belediye otobüsü faciası

Ankara Cebeci’de EGO Genel Müdürlüğü’ne ait belediye otobüsü şoförünün ‘sinirlendiği için’ gaza basması nedeniyle kontrolden çıkarak otobüs durağına daldı. Kazada 12 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Ankara’da belediye otobüsü faciası

Ankara Cebeci’de EGO Genel Müdürlüğü’ne ait belediye otobüsü Cemal Gürsel Caddesi’nde kontrolden çıkarak otobüs durağına daldı. Durakta bekleyen çok sayıda kişi otobüsün altında kaldı. Kazada 12 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları şoförün ‘sinirlendiği için’ gaza bastığını savundu.

Ankara'da belediye otobüsü faciası 3Kaza saat 13.00 sıralarında Cebeci Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki bir otobüs durağında yaşandı. Freni boşalan belediye otobüsü, durakta bekleyen yolculara çarptı. Ortalığı savaş alanına çeviren otobüs, bekleyenlerin üzerinden geçip kaldırıma çıktı.

”Sinirlendi gaza bastı”

Feci kazayı gören vatandaşlar, otobüs şoförünün başka bir kaza nedeniyle sinirlenip gaza bastığını savunarak belirterek, “Fren patlama yok. Orada sürati yoktu, gaza yüklendi buraya kadar geldi. Freni sağlam.” dedi.

Görgü tanıklarından birisi şunları söyledi: “Belediye otobüsü, başka bir araçla kaza yapmış. O anda, şoförlere yolu kapatmamalarını, polis ekiplerinin 2-3 saatten önce gelemeyeceğini söyledi. Belediye otobüsünün şoförü, ‘bizim ekip gelecek, onu bekleyeceğiz’ dediler. Ondan sonra önde kazaya karışan araç sahibinin hanımı eşine bir şeyler söyledi. Eşi de duymadı. O anda ben de kaldırımda duraktaydım. Bu tarafa geçtim. Bir adım attım, asfalta indim otobüs yanımdan geçti zaten. Arkadan Ankaray’ın girişinden insanlara vurmaya başladı.”

Ankara'da belediye otobüsü faciası

“İkisi de EGO otobüsü”

Başka bir vatandaş ise, “İki tane otobüs yolu kapattı. Kaza yapan otobüs şoförü kızdı. Aradan geçerim hesabı bastı, insanları altına aldı. İkisi de EGO’nun otobüsleri. Fren patlama yok. Orada sürati yoktu, gaza yüklendi buraya kadar geldi. Freni sağlam.” şeklinde gördüklerini anlattı.

Daha önce de benzer kazalar oldu

* 23 Aralık 2014’te, Keçiören’de yoldan çıkan belediye otobüsünün yaptığı kazada, oğlunu okula götüren ve kaldırımda yürümekte olan Birol Şimşek aracın altında sürüklenerek feci şekilde can verirken, yine kaldırımda yürüyen Müşerref Akıcı isimli yaya yaralandı.

* Nisan 2014’te, Ankara-İstanbul yolunda Şaşmaz kavşağında belediye otobüsü, Eryaman-Ulus hattında çalışan minibüse arkadan çarpması üzerine minibüs devrilirken otobüs ise önce bir durağa sonra da yaya üst geçidine çarparak durabilmişti. Bu kazada 3 kişi hayatını kaybederken 6’sı ağır çok sayıda kişi yaralanmıştı.

* Haziran 2015’te Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’ne bağlı Bezirhane Mahallesi’ne, Selametli Mahallesi’nden yolcu taşıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO otobüsü, virajı alamayarak yaklaşık 50 metrelik dereye uçmuş kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9’u ağır 26 kişi de yaralanmıştı.