Ankara katliamına göz yumulmuş

Emniyet Ankara'daki canlı bomba saldırısından 22 gün önceden haberdarmış.

Ankara katliamına göz yumulmuş

10 Ekim’de Ankara’da düzenlenmesi planlanan “Emek, Demokrasi ve Barış” mitinginden önce meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara’daki katliama ilişkin bir istihbarat belgesi gün yüzüne çıktı.

Fatih Portakal sunduğu FOX Ana Haber programında Haber Müdürü Ercan Gün, büyük bir ihmali gözler önüne serdi. Gün’ün yayınladığı belgeye göre, katliamdan 22 gün önce tüm istihbarat ve emniyet birimlerine gönderilen bir yazıyla IŞİD’in Türkiye’deki bir mitingde canlı bomba eylemi yapacağı konusunda uyarı yapıldı.

Ankara Katliamı'nın belgesi

Emniyet’in saldırıdan 22 gün önce haberdar olduğunun belgesi

“Büyük bir mitingde çok sayıda canlı bomba patlatılacak”

Belgede, 17 Eylül günü tüm Emniyet birimlerine yollanan gizli ibareli yazıda IŞİD tarafından sansasyonel bir eylem kararı alındığı ve büyük bir miting veya kalabalık bir organizasyon esnasında canlı bombalarla büyük bir eylem gerçekleştirileceği bildiriliyor.

IŞİD’in bu eylem için özel olarak seçtiği grubu Suriye Deyr-ez Zor’da bulunan bir eğitim kampında özel eğitime tabi tuttuğu belirtilen uyarı yazısında, tüm emniyet müdürlüklerinin bu büyük eyleme karşı teyakkuzda olması istendi.

Saldırıya göz yumulduğu kanıtlandı

Ercan Gün’ün yayınladığı, 17 Eylül 2015 tarihli belgelerde, şu ifadeler yer alıyor:

DEAŞ’ın ülkemize yönelik uluslararası ses getirecek çapta büyük bir eylem yapma kararı aldığı, bu eylemle ilgili olarak seçtiği grubu Suriye/Deyr-ez Zor’da bulunan bir kampta özel eğitime tabi tutmaya başladığı, planlanan eylemin uçak/gemi kaçırma ya da miting/kalabalık yerde aynı anda çok sayıda canlı bomba patlatma şeklinde kompleks bir eylem olabileceği…

AKP’nin Suriye’deki cihatçı çetelere ve IŞİD’e verdiği destek nedeniyle görmezden gelindiği anlaşılan belge Ankara’daki mitingin mutlak hedef olarak görülmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Diyarbakır ve Suruç saldırıları ile IŞİD’in Kürt hareketine dönük tehditleri düşünüldüğünde bu uyarının gereğinin yapılmaması artık ihmal ve zafiyetten öte saldırının yapılmasına göz yumulduğunu kanıtlamış oluyor.