Amasya Üniversitesi'nde skandal gözaltı

Amasya Üniversitesi öğretim görevlisi Çise Atalay, dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerini anlattığı için bir öğrencisi tarafından ihbar edilerek gözaltına alındı.

Amasya Üniversitesi'nde skandal gözaltı

Amasya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Eğitim-Sen üyesi Çise Atalay, dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerini anlattığı için bir öğrencisi tarafından ihbar edilerek gözaltına alındı.

155 Polis hattı aranarak “terör propagandası” yapıyor iddiası ile fakülteye gelen polis ekipleri, ders bitiminde Çise Atalay’ı amfiden çıktığı esnada gözaltına aldı. Amasya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Cumhuriyet savcısının talimatı ile Çise Atalay’ın evinde ve Amasya Üniversitesi’ndeki kendisine ait çalışma odasında da arama yapıldığı öğrenilirken, polislerin aramada çalışma ofisinde bulunan dokümanların ve bilgisayarında bulunan verilerin kopyasını aldığı belirtildi.

Savcının, TEM Şubesi’ne “ifadesini alın” diye yazı göndermesine rağmen Atalay hakkında gözaltı kararı uygulanırken, ifadesinin ardından Çise Atalay’ın evinde ve işyerinde arama kararı çıkartıldı. Çise Atalay’ın salıverilme tutanağı olmasına karşın gözaltında tutulmaya devam edildiği açıklandı.

Atalay’ın avukatı Erdem Türem de dosyanın kendilerine gösterilmemesi nedeniyle savunma haklarının kısıtlandığını belirterek, Atalay’ın talebini tekrarladı. Atalay’ın memur olduğunu hatırlatan Türem, “Müvekkil Çise Atalay hali hazırda devlet memurudur. Dolayısıyla suçüstü haller dışında kendisiyle ilgili soruşturma yapılabilmesi için açık bir şekilde amir izni gerekmektedir. Bu nedenle kendisinin emniyette ve sonrasında savcılıkta ifadeye davet edilmiş olması açıkça usul kurallarına da aykırıdır” dedi.