Almanya, Suriye'ye uçak gönderiyor

IŞİD'e karşı mücadeleye yardımcı olmak için Almanya'nın Suriye'ye keşif uçakları göndermeyi planladığını açıklandı.

Almanya, Suriye'ye uçak gönderiyor

Hristiyan Demokrat Parti’nin Meclis’teki Savunma Sözcüsü, IŞİD’e karşı mücadeleye yardımcı olmak için Almanya’nın Suriye’ye keşif uçakları göndermeyi planladığını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın IŞİD’e karşı mücadelede Almanya’dan destek istemişti.

Savunma Sözcüsü Henning Otte, Almanya’nın şimdikinde daha aktif bir biçimde koalisyona katılacağını söylerken IŞİD’e karşı mücadelede keşif yardımı sağlamak üzere Suriye’ye Tornado uçaklarının gönderileceğini açıkladı.

Almanya’nın, eski bir Fransa kolonisi olan Mali’ye, cihatçı çetelerle savaşta Fransız askerlerine destek olmak için 650 kişilik bir “barış gücü” göndereceği ve Kuzey Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan grupların operasyon eğitimlerini güçlendirmeye de söz verdiği bildiriliyor.

Kaynaklar, Almanya’nın Suriye’de görev yapmak üzere bir savaş gemisinin yanı sıra en az bir yakıt ikmal uçağı göndereceğini ve gözlemleme için uydu tahsis edeceğini söylüyor.

Almanya’nın savaş sonrası Anayasası, başta hava saldırıları olmak üzere yurt dışındaki askeri operasyonlar için sınırlı seçenekler sunuyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yardım isteğine cevaben ayrıntılarına girmemek ile beraber hızlı bir karşılık vermeye söz verdiği konuşuluyor.