Alkaralar: İyi değiliz, iyi olmayacağız.

Alkaralar'dan gözaltına alınan üyeleri hakkında açıklama geldi: "İyi değiliz, iyi olmayacağız"

Alkaralar: İyi değiliz, iyi olmayacağız.

Cumartesi günü oynanan Gençlerbirliği- Osmanlıspor maçında, ‘Ankara Katliamı’ hakkında açtıkları dövizler sebebi ile gözaltına alının Alkaralar Grubu üyeleri hakkında Alkaralar imzası ile bir açıklama yayınlandı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“10 Ekim 2015’te, saat 10:04’te Ankara’da “Barış Kazanacak!” demek için bir araya gelen insanları hedef alan saldırıdan beri iyi değiliz; insanlığını kaybetmemiş herkes gibi bundan sonra da olanları unutup iyi olmayacağız. İyi ol(a)mamak için çok sayıda nedenimiz var, bunlardan biri de barış istemenin, bu fikri dile getirmenin ve terörü lanetlemenin “Kabahat” sayılması mesela…
Alkaralar taraftar grubu olarak, Ankara Katliamı’nı ve patlamada hayatını kaybedenleri anmak, barış ve huzur özlemimizi ifade etmek için 24 Ekim 2015 akşamı oynanacak Gençlerbirliği – Osmanlıspor maçı öncesinde Ankara Garı önünde buluşup, patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfiller bırakmaya; maç başlamadan hemen önce de tribünde, üzerinde “İyi Değiliz, İyi Olmayacağız”, “Ankara 10.04” ve “Barış Kazanacak” yazılı dövizler ile duygularımızı paylaşmaya karar verdik. Ancak dövizlerin açılmasının ardından anlaşılmaz bir müdahaleye maruz kaldık.
Açtığımız dövizler, içeriğinde hiçbir sakınca olmamasına rağmen polisler tarafından abartılı bir telaşla ellerimizden alındı ve “buruşturularak” tribün dışına çıkartıldı.
Maç boyunca çevremize ve saha kenarına yerleşen polislerin göz hapsi altında tacize uğradık.
Maç sonunda tüm taraftarlar, sanki ortada çok ciddi bir kriminal vaka varmış gibi, onlarca çevik kuvvet polisi arasından tek sıra halinde geçirilerek tribünden çıkarıldı.
Ve nihayet, üç arkadaşımız açılan dövizler nedeniyle savcı talimatıyla gözaltına alındı!
Yetkililer yapılan işin elle tutulur bir yanı olmadığının farkında olacak ki arkadaşlarımızı neyle suçlayacaklarını bilemediler. Yine de barış istiyor dahi olsa tribünden çıkan bu sesler bir şekilde taciz edilmeli, susturulmalıydı. Bu nedenle öncelikle 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında işlem yapılmak istendi. Ancak kısa bir süre içinde anlaşıldı ki kanunda yapılan eylemi tanımlayabilecek hiçbir madde yoktu. Bunun üzerine akıllara ucu açık bir kanun geldi: Kabahatler Kanunu. Son çare olarak bu kanun uyarınca arkadaşlarımıza 208’er TL para cezası verildi.
Bir çok yetkili asıl sorunun içerikten ziyade dövizlerin tribüne izinsiz sokulması olduğunu vurguluyordu. Ancak biz Alkaralar olarak şuna inanıyoruz: Barışa olan özlemin tribünde “izinsiz” ifade edilmesi, yine tribünde izinsiz şekilde gösterilen “Maç Ligtv’de izlenir” dövizlerine gösterilen hoşgörüyü fazlasıyla hakediyor.
Amacımız sansasyon yaratmak değil, Ankara’da yaşamını yitiren o güzel insanlara karşı son görevimizi yapmak, onları anmak ve barış talebimizi dile getirmekti. Olayın bireyselleştirilmesinin önüne geçmek ve eylemde gözaltına alınan 3 genç arkadaşımızın bireysel güvenliklerini de düşünmek zorunda olduğumuzu hissederek yazılı bir açıklama yapma yoluna gittik.Biz umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz! Ve, başta Passolig uygulaması ve dün yaşadığımız tacizlere inat susmayıp haykıracağız: Barış Kazanacak!”