AKP'ye de daha fazla Hürriyet gerek

Bugün bir açıklama yayınlayan Hürriyet, Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasının iyimserlik yarattığı vurgusunu öne çıkardı.

AKP'ye de daha fazla Hürriyet gerek

1 Kasım seçimleri öncesinde AKP ile sermaye arasında geçen en sert çatışma kuşkusuz Aydın Doğan ile yaşanmıştı. Hürriyet, ‘baş yazarı’ Ertuğrul Özkök aracılığıyla ‘bir dönemin kapanacağını’ dahi söylerken Koza İpek Grubu’ndaki medya organlarına yapılan polis ve kayyum baskını sonrasında mülkiyet hakkı ihlalinin kabul edilemeyeceğini söyleyerek sert bir açıklama da yapmıştı.

1 Kasım seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla Hürriyet cephesinden ‘iyimser’ mesajlar gelmeye devam ediyor. Bugün bir açıklama yayınlayan Hürriyet, Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasındaki sözlerinin Türkiye’yi kutuplaşmadan çıkarma ihtiyacını kendisinin de hissettiğini gösteren önemli bir çıkış olduğunu ve iyimserlik yarattığı vurgusunu öne çıkardı.

‘Hürriyet kimden yana taraf olacak’ başlığıyla yayınlanan açıklamada, “Hürriyet olarak, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü hâkim kılmak, devlet içindeki her türlü illegal yapılanmayla hukuk içinde mücadele etmek, ülkemizin çoksesliliğini yaşatmak, düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere tüm özgürlük alanlarını genişleterek demokrasiyi güçlendirmek, nefret ve ötekileştirme söylemlerine itibar etmeyerek birleştirici ve kaynaştırıcı bir rol oynamak ve terörü ortadan kaldırmak için atılacak her adımın yanında olacağımızı belirtmek isteriz.” denildi.