AKP’nin sağlık devrimi: Bombacıya hizmet, kurtulana fatura

AKP'nin sağlık devriminden, IŞİD'lilere grip ilaçları, Ankara Katliamı'ndan kurtulanlara hastane faturaları düşüyor.

AKP’nin sağlık devrimi: Bombacıya hizmet, kurtulana fatura

AKP’nin sağlık devriminin IŞİD militanlarına yararken Ankara’daki bombalı saldırılardan kurtulanlardan fahiş hastane masrafları istendiği ortaya çıktı.

Canlı bombaya grip ilacı

IŞİD'li Savaş Yıldız'ın kullandığı sahte kimlik

IŞİD’li Savaş Yıldız’ın kullandığı sahte kimlik

Emniyetin canlı bomba eylemi yapacağı şüphesiyle gerçek ve sahte isimleri kamuoyuyla paylaştığı dört kişiden Hamza Tonbak’ın kimliğiyle 24 Ekim’de eczaneden ilaç satın alındığı ortaya çıktı.

Birgün’den Can Uğur’un haberine göre, canlı bomba şüphelisi Savaş Yıldız’ın kullandığı Hamza Tonbak isimli ve 4041287370 T.C. kimlik numaralı sahte kimlikle bir eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları alındı.

Canlı bombanın aldığı ilaçlar

Canlı bombanın aldığı ilaçlar

Canlı bomba saldırısında bulunmasından şüphelenilen IŞİD’cilere yönelik güvenlik zafiyeti tartışılırken, Tonbak adına uzunca bir süredir Sosyal Güvenlik Kurumu kaydıyla ilaç alındığı tespit edildi.

‘Oğlunuz 25 yaşından büyük, sigortanızdan yararlanamaz’

Öte yandan, Evrensel’den Birkan Bulut ve Elif Ekin Saltık’ın haberine göre, bombalı saldırıdan yaralı kurtularak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan Çukurova Üniversitesi öğrencisi Adnan Karataş ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Gümüşkaya’nın aileleri hasta hizmet servisi ve genel cerrahi sekreterliğinden çağırıldılar. İki aileden de, çocuklarının sağlık güvencesi olmadığı gerekçesiyle tedavi ücreti talep ettiler.

Uğur Gümüşkaya'ya 26 bin lira hastane masrafı olduğu söylendi

Uğur Gümüşkaya’ya 26 bin lira hastane masrafı olduğu söylendi

Patlamada kuzeni Emre Karataş’la birlikte yaralanan Adnan Karataş’ın ailesine 300 lira ödemeleri gerektiği bildirildi.

Uğur Gümüşkaya’nın babası Erol Gümüşkaya ile görüşen hastane yetkilileri ise oğlunun 25 yaşında olması nedeniyle sağlık güvencesinden yararlanamayacağını belirterek 26 bin lira masraflarının olduğunu söyledi.

Yetkililer bilgi amaçlı olduğunu söylüyor

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise ismini vermek istemeyen bir yetkili, “Hasta ve hasta yakınları hâlâ hastanede. Hastanın tedavisine devam ediliyor. Biz herhangi bir ücret talebinde bulunmadık” diye konuştu.

Patlamada yaralanan birçok kişi gibi hastaneye acil bölümünden giriş yaparak ameliyata alınan Uğur Gümüşkaya için çıkarılan masraf, ailenin tepkisine neden oldu. Baba Gümüşkaya, hastane yetkilileriyle yaptığı görüşmede kendisinden para istenmediğini, ancak bakanlık tarafından olayla ilgili herhangi bir genelge gelmediği için bu masrafın çıkarıldığını söyledi.

AKP’nin ‘sağlıklı terörist’ devrimi

AKP’nin iktidar yıllarının en büyük masallarından birisi kuşkusuz ‘sağlık devrimi’ diye anılacak. AKP, sağlık alanında, Türkiye’de kamunun sunduğu sağlık hizmetlerindeki sorunları kullanarak kısa süre içerisinde tam boy bir piyasacılığı yerleştirdi. Çok sıra bekleniyordu, şimdi bilgisayara başında randevu alabilirseniz evde bekliyorsunuz. Aşı programları sayesinde yıllardır görülmeyen pek çok çocuk hastalığı yıllar sonra tekrar görülmeye başlanıyor. Hastanelerde tetkik ve görüntüleme cihazları genel olarak bozuk olduğu için hastalar ya özel merkezlere yönlendiriliyor ya da aylar sonrasına gün alıyor. Katkı payları her geçen gün arttırılıyor. Örnekler çoğaltılabilir.

Ortaya çıkan son gelişmeler ise AKP’nin sağlık devriminin en çok IŞİD’lilere yaradığını gösteriyor.

Yurttaşlarının cebindeki son kuruşa kadar göz diken bir sağlık sistemi, Türkiye tarihinin en kanlı saldırısından kurtulanlara dahi farklı gözle bakamıyor.

Bununla birlikte, Davutoğlu’nun ‘eylem yapmadan yakalayamayız’ açıklamasından sonra canlı bombaların yakalanabilmesi adına eylemlerini gerçekleştirmeleri gerektiği ve AKP’nin bunun için canlı bombaların sağlık durumlarıyla yakından ilgilendiği anlaşılıyor.