AKP’nin polisi tarafından vurulan Dilek Doğan yaşamını yitirdi

Sarıyer Küçük Armutlu Mahallesi’nde ev baskınında polis tarafından vurulan Dilek Doğan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

AKP’nin polisi tarafından vurulan Dilek Doğan yaşamını yitirdi

İstanbul’da Küçükarmutlu’daki evi polislerce basılan Dilek Doğan göğsünden vurularak ağır biçimde yaralanmış, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veriyordu. Yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sırasında bir kez kalbi duran Dilek Doğan, doktorların müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

Ölümüyle ilgili hastaneden resmi herhangi bir açıklama yapılmazken, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan Dilek Doğan’ın cenazesi, zırhlı polis araçlarının eşliğinde Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Ölüm haberini alan Doğan’ın yakınları, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.

Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na getirilen Dilek Doğan’ın cenazesi yapılan incelemelerin ardından ailesi tarafından Sarıyer’de bulunan Boğaziçi Cemevi’ne götürüldü. Dilek Doğan’ın cenazesini taşıyan araç konvoy eşliğinde Sarıyer’e hareket etti. AKP’nin suç listesine adı yazılan Dilek Doğan, cenaze törenine kadar Boğaziçi Cemevi’nde bekletilecek.

Dilek Doğan için saat 11.00’de Armutlu Cemevi önünde buluşan ailesi, arkadaşları ve yurttaşlar burada Dilek Doğan için bir anma yaptı. Dilek Doğan’ın cenazesi saat 15.00’te Armutlu yapılacak yürüyüşün ardından memleketi olan Kahramanmaraş’a uğurlanacak.