AKP'nin işçilere vaatleri bir bir erteleniyor

AKP'li bakanların kapsamı daraltmak için birbirleriyle yarıştıkları taşeron işçilere kadro vaadinde en az 6 ay daha bekleneceği açıklandı.

AKP'nin işçilere vaatleri bir bir erteleniyor

AKP’nin asgari ücret vaadinin Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen hala sonuçlanamamış olmasının ardından bir kötü haber de umutla kadroya alınmayı bekleyen taşeron işçilerine geldi. AKP’li bakanların kapsamı daraltmak için birbirleriyle yarıştıkları taşeron işçilere kadro vaadinde en az 6 ay daha bekleneceği açıklandı.

AKP’nin önceki gün TBMM Başkanlığı’na sunulan torba tasarıdaki Bakanlar Kurulu tarafından hangi işin asli, hangisinin yardımcı işler olduğunu belirlenmesi için 31 Aralık’a kadar çıkarılması gereken kararı Haziran 2016’ya erteleyecek bir düzenleme yapacağı ortaya çıktı.

Daha önce yapılan düzenlemeyle asli ve yardımcı işler yapan taşeron ayrımının yapılmasına ilişkin düzenleme 31 Aralık 2015 sonuna kadar ertelenmişti.

Ancak AKP, seçim öncesindeki vaatleri arasında yer alan ve Eylem Planı’nda da ifade edilen taşeronlarla ilgili düzenlemeye ilişkin iş ve işlemlerin uzayacağı bahanesiyle bu süreyi 6 ay daha uzatacağı açıklandı. Buna göre Bakanlar Kurulu asli ve yardımcı işler yapan taşeron ayrımını 31 Haziran 2016’ya kadar yapacak.