AKP’liler nefret kusmaya devam ediyor

Ankara Katliamı sonrasında AKP’liler ve yandaş gazetecilerin skandal açıklamaları devam ediyor.

AKP’liler nefret kusmaya devam ediyor

Ankara Katliamı sonrasında AKP’liler ve yandaş gazetecilerin skandal açıklamaları devam ediyor. Son olarak TRT’de sabah haberlerini sunan Selver Gözüaçık canlı yayında okuduğu bir mesaj üzerine “Kurunun yanında yaş da yanmasın diyor aynen katılıyorum” yorumunu yaptı.

TRT’de “1’de Sabah” adlı programını sunan Selver Gözüaçık, bu sabahki programında izleyicilerden Ankara Katliamı’yla ilgili gelen mesajları okurken gelen bir mesaj üzerine şunları söyledi: “… hanım demiş ki, ölenlerin hepsini aynı kefeye – çok tartışıldı çünkü Twitter’da, Facebook’ta- onun için o da benimle aynı şeyi söylüyor sonuçta. Ölenleri aynı kefeye koyamazsınız demiş orada polis memuru da vardı, belediye temizlik işçisi de vardı. Oradan geçen masum insanlar da vardı… Belki işine geçmek için ordan geçen de vardı. Merak etmeyin aynen. Devlet hepsinin araştırmasını yapar. Yani kurunun yanında yaş da yanmasın diyor, aynen katılıyorum.”

https://www.youtube.com/watch?v=CIAdnAocezg

Bilindik savunma

Gözüaçık gelen tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını ileri sürerken mesajda katıldığı kısmın devletin gereğini yapacağı ile ilgili bölüm olduğunu söyleyip bunu vurguladığını yazdı.

Taşgetiren ve Karakaya’dan iğrenç yorumlar

Star gazetesi başyazarı Ahmet Taşgetiren, Ankara’yı kana bulayan bombalı saldırının olduğu anının görüntülerinde yer alan halay çeken gençlerin söylediği “Bu meydan kanlı meydan” nakaratıyla bombanın patlaması arasında skandal bir bağ kurdu.

Taşgetiren Ankara katliamında bombanın patlaması sırasında çekilen videoyla ilgili olarak “Halay ile patlama anına ilişkin videoyu izlemişsinizdir. Hayret, nasıl bir senkron var ‘Bu meydan kanlı meydan’ nakaratı ile bombacının pimi çekmesi arasında? Hayret!” dedi.

Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya da yazısında “Tren Garı önünde ise; Ne X-Ray cihazı vardı, ne de bariyer!.. Miting tertip komitesi, bunu bildiği için mi milleti Gar önünde toplayıp, böyle bir “katliam”a zemin hazırladı?!?..” ifadelerini kullandı.

Karakaya, katliamın sorumlusu olarak IŞİD’in gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek “her ne hikmetse “DAİŞ’e yıkma”nın derdinde!.. Eylemi DAİŞ’e yıkacaklar ki, PKK temize çıksın!..” ifadelerini kullandı.

AKP’li Belediye Başkanı: Yas tutmak mecburiyetinde miyim?

AKP’li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın da katliamda hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunda ayağa kalkmayarak “Benim ay yıldızlı bayrağım hariç ne kadar yasadışı örgüt bayrağı varsa hepsinin bulunduğu bir mitingde ölenler için ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağı kalkarım” dediği basına yansımıştı.