AKP’den sandıkları kuşatma harekatı

AKP, sandık güvenliği bahanesiyle sandıkları kuşatıyor.

AKP’den sandıkları kuşatma harekatı

AKP, seçim günü güvenlik bahanesiyle sandıkları kuşatıyor. Bugün 385 bin polis ve jandarma görev yapacak. İstanbul’da 38 bin, Ankara’da 12 bin, İzmir’de 9 bin polisin görev yapacağı belirtilirken, gerekli görülürse takviye de olacak. ‘Terör ve saldırı riski’ olduğu kabul edilirse oy pusulaları zırhlı araç ve helikopterle taşınacak.

Bugünkü seçimlerde 54 milyon 75 bin 851 kişi cezaevlerinde kurulacak 358 sandıkla 175 bin 6 sandıkta oy kullanacak.

Oy kullanan binadan çıkarılacak

AKP’nin güvenlik güçlerini kullanarak sandıkların denetlenmesini engellemeye çalışacağı anlaşılıyor.

Konya’da düzenlediği mitingin ardından gazetecilere açıklamalar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim güvenliği konusunda “Oyunu kullandıktan sonra kimse binalarda kalmayacak. Binalarda, oy kullanılan mahallerde oyunu kullanan çıkacak. O adam oraya giren mahalleliye şöyle bir ters baksa yetiyor. Binalarda bahçede ve çevrede kimse olmayacak. Oy sayılırken gelebilirler. Gizli oy, açık tasnif” ifadelerini kullanmıştı.

Davutoğlu, bu karara aykırı davrananlara polisin müdahale edeceğini de söylemişti.

Seçime bir gün kala sandık taşıma kararları

İlçe seçim kurullarının sandık taşımaya ilişkin kararları daha önce Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesine rağmen çok sayıda sandığın yeri değiştirilmişti. Seçimlere bir gün kala ise Siirt ve Mardin’de 12 sandığın daha yeri değiştirildi.

Siirt’te 6 sandığın yerinin değiştirildiği ortaya çıktı. Siirt Merkez İlçe seçim Kurulu daha önce Kooperatif Mahallesi’nde bulunan Mevlana İlkokulu’na kurulmasına karar verdiği bazı sandıkları seçime bir gün kala Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu’na taşınmasına karar verdi.

Mardin’de de İlçe Seçim Kurulu, Yeni Şehir Mahallesi’ndeki Yavuz Selim İlkokulunda kurulması planlanan 6 sandığın, okulun çevresinde hendekler kazılması ve barikatlar kurulması nedeniyle aynı mahallede bulunan Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesine taşınmasına karar verdi.