AKP'den Dinç ve Cerrah'a koruma

Başsavcılık, mevcut İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı korumak için Hrant Dink suikastine ilişkin iddianameyi bir kez daha iade etti.

AKP'den Dinç ve Cerrah'a koruma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de Şişli’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame bir kez daha iade edilmesiyle soruşturmanın sonuçlandırılamaması ihtimaliyle karşı karşıya kalındı.

Başsavcılığın iddianameyi “dosyası ayrılan jandarma görevlileri hakkında yürütülen soruşturmanın sonuçlandırılması ve bazı şüphelilere isnat edilen ‘kasten öldürme’ suçu ile şahıslar arasında illiyet bağının yeterli düzeyde delillendirilmesi” talebiyle iade ettiği ortaya çıktı.

AKP, Dinç ve Cerrah’ı koruma peşinde

Engin Dinç

Engin Dinç

Başsavcılığın “illiyet bağının yeterli düzeyde delillendirilmesi” istediği ve davanın dışına çıkarmaya çalıştığı şüphelilerin öncelikle mevcut İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olduğu anlaşılıyor.

Öte yandan, iddianamenin iadesiyle 25 şüpheli haricinde İstanbul ve Trabzon jandarma komutanlıklarındaki bazı görevlilere ilişkin ayrı bir soruşturma yürütüldüğü de ortaya çıkmış oldu.

Dink ailesinin avukatından açıklama

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, iddianamenin tekrar iade edilmesiyle bir açıklama yaparak “Cinayette kamu görevlilerinin bütünsel sorumluluğunu ve kasten öldürme suçlamasını esas almayan bir iddianamenin meşruluğu tartışma konusu olacaktır. Ayrıca, şüphelilerin cinayetteki iştiraklerini örtbas etmelerine zemin hazırlayacağı için tarafımızdan da kabul görmeyecektir” dedi.