AKP ve yandaşlardan yorumlar: Daha aşağısı da var

Ankara’daki bombalı saldırılar sonrasında AKP’lilerin ve yandaşların açıklamaları her zaman daha aşağısının olabildiğini ve skandal açıklamaların sonunun gelmeyeceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Orman Bakanı bildiğiniz gibi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saldırıların hemen ardından yaptığı açıklamada 5 Haziran’da Diyarbakır’da 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 200 kişinin yaralandığı saldırıyı hatırlatarak “Biliyorsunuz daha önce... View Article

AKP ve yandaşlardan yorumlar: Daha aşağısı da var

Ankara’daki bombalı saldırılar sonrasında AKP’lilerin ve yandaşların açıklamaları her zaman daha aşağısının olabildiğini ve skandal açıklamaların sonunun gelmeyeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Orman Bakanı bildiğiniz gibi

AKP ve yandaşlardan yorumlarOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saldırıların hemen ardından yaptığı açıklamada 5 Haziran’da Diyarbakır’da 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 200 kişinin yaralandığı saldırıyı hatırlatarak “Biliyorsunuz daha önce Diyarbakır’da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provokatif eylem yapıldı. Aynı filmi biz Diyarbakır’da gördük, başka yerde gördük.” dedi. Eroğlu, ülkenin başkentinde yaşanan güvenlik zafiyetini görmezden gelirken hem de saldırının sorumluluğunu hayatını kaybedenlere yüklemiş oldu. Yandaş medya da gün boyunca yayınlarında bu temayı işledi.

AKP’li Şahin: Tedbirlerin alınması icabet ederdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de yaptığı açıklamada bir yandan gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını sorgulayıp vicdanlı gözükmeye çalışırken bir yandan da saldırılarda hayatını kaybeden onlarca kişi yerine seçimleri değerlendirmeyi tercih etti. Şahin açıklamada, “Seçimlerden önce bazı terör örgütleri, belki de vatandaşların siyasi kanaatlerine etki yapmak amacıyla bu tür eylemleri çokça düzenliyorlar. Biz 1 Kasım seçimlerini huzur ve barış içinde geçirmek istiyoruz. Ama terör örgütü buna engel olmaya çalışıyor. Ancak biz vatandaşımızın sağduyusuna inanıyoruz. 1 Kasım seçimlerini daha önceki seçimler gibi her türlü şaibeden uzak inşallah geçireceğiz, geçirmek zorundayız” diye konuştu.

Barlas’tan saldırıyı normalleştirmeye çalıştı

AKP ve yandaşlardan yorumlar 3NTV’de katıldığı canlı yayın programında Ankara’da 95 kişinin yaşamının yitirmesine sebep olan bombalı saldırı ile ilgili yorum yapan Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi olduğunu söyleyerek Ortadoğu’da sık sık bu olayların yaşandığını belirtti. Barlas, “Bugün yüreğimiz dağlayan 86 kişinin öldüğü terör olayı hayatımızdaki ilk terör olayı değil. Bugün Ankara’da Sıhhiye’de istasyona yakın yerde bomba patlatıldı. Peki gazeteleri şöyle bir hafta karıştırın, Bağdat’taki patlamalara bakın. Pazar yerinde 60 kişi öldü, Cuma namazından çıkarken 100 kişi öldü. Ortadoğu’nun yansımasının Türkiye’ye gelmesi bizi rahatsız etmeye başladı. Ama unutmayalım Ortadoğuluyuz.” diyerek ölümlere alışılması gerektiği mesajını verdi.

“Oluk oluk kan akacak” diyen Erdoğan hayranı Sedat Peker çark etti

Sedat Peker, saldırıdan bir gün önce Rize’de düzenlediği mitingde “Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak” demişti. Ankara’daki saldırılar sonrasında bu sözlerinden çark eden Peker, kendisini “Ben konuşmamda ülkemizin askeri, polisi, istihbaratı ayaktadır, bu yüzden terör olayları karşısında ülkemizde kaos çıkmaması anlamında hiçbir şey yapmamalıyız, diyorum” diyerek savunmaya çalıştı.

AKP ve yandaşlardan yorumlar 2

Adalet Bakanı’na istifa eğlencesi

İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanları saldırılardan sonra ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantı sırasında İçişleri Bakanı Selami Altınok’a güvenlik zaafiyeti nedeniyle istifayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Adalet Bakanı Kenan İpek gülmeye başladı. Bakanın bu tavrı büyük tepki topladı.

TRT’den skandal yayın

Saldırılardan sonra TRT’nin yaptığı yayın da büyük tepki çekti. Devlet televizyonu olan TRT yaptığı yayınla, Ankara’daki 95 kişinin öldüğü saldırıyı dünyadaki terör saldırılarını emsal göstererek normalleştirmeye çalıştı.