AKP TOMA'cının kârını uçurdu

AKP'nin TOMA'ları eski AKP milletvekilinin kârlarını uçurdu.

AKP TOMA'cının kârını uçurdu

Türkiye’de özellikle Haziran Direnişi sırasında su yerine biber gazıyla kullanılması, bazı eylemcilerin ezilme tehlikesi yaşamasıyla gündeme gelen toplumsal olaylara müdahale araçlarını (TOMA) üreten ve AKP eski İzmir Milletvekili İsmail Katmerciler’in sahibi olduğu Katmerciler Araç Üstü Ekipman, yılın ilk dokuz ayında rekor kâr elde etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldığı TOMA ihaleleriyle gündeme gelen Katmerciler, net dönem kârını yüzde 120 oranında artırdı ve 14.8 milyon lira net kâr elde etti. Şirketin gelirlerindeki artış yüzde 85, brüt kârındaki artış yüzde 169, esas faaliyet kârındaki artış ise yüzde 245 oldu. Bugüne kadar 49 ülkeye ihracat gerçekleştiren Katmerciler’in ilk dokuz aylık ihracat geliri ise 35.6 milyon dolara ulaştı. Katmerciler, 2013 yılında 7.9 milyon lira zarar açıklarken, 2014 yılını 9.2 milyon lira kârla kapatmıştı.

toma poma

Hiçbir şekilde durdurulamayacağı propaganda edilen TOMA’ların panzehiri Haziran Direnişi’nde bulunmuştu.

Türkiye’de 683 tane var

Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde 540 adet, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde 143 adet TOMA bulunuyor. Türkiye’de polisin tek tek kişileri de hadef alarak kullandığı TOMA’lar bugüne kadar çok ciddi yaralanmalara neden oldu. Dolu ağırlığı 40 ton civarında olan TOMA, su, OC katkılı su, boyalı ve kokulu su, köpük katkılı su olmak üzere dört farklı materyalle çalışıyor.

TOMA’ları üreten Katmerciler şirketinin Ankara’da bir fabrika kurmaya planladığı konuşuluyor.