AKP Sinop'ta tecavüz skandalı

AKP Gençlik Kolları üyeleri arasında tecavüz skandalı.

AKP Sinop'ta tecavüz skandalı

1 Kasım’da gerçekleştirilen genel seçimler öncesi AKP’nin Sinop gençlik kollarında “tecavüz” ve “şantaj” skandalı yaşandığı gün yüzüne çıktı.

2013 yılında MHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Saraydüzü Belediye Başkanı’nın AKP gençlik kollarından yöneticilik yapan oğlu A.P.’nin Gerze ilçe teşkilatı tanıtım ve medya başkanı Ş.A’ya tecavüz ettiği ileri sürüldü.

Sinop’ta seçim sonuçlarını etkileyeceği düşünülerek basından saklanan olayın mağduru AKP Gerze Teşkilatı gençlik kolları tanıtım ve medya başkanı Ş.A. şikayetçi oldu. Siyasi gerekçelerle AKP Saraydüzü Teşkilatı medya ve tanıtım başkanı A.P. hakkında gözaltı işlemi dahi yapılmadığı, emniyette ifadesinin alınıp serbest bırakıldığı belirtilirken A.P.’nin ifadesinde Ş.A. ile sevgili olduklarını ve zorla sahip olmadığını söylediği öğrenildi.

Skandal bununla da bitmedi. Gerze Asliye Hukuk Mahkemesi, A.P. ile Ş.A. arasında evlilik ilişkisi olmamasına rağmen, ileride A.P.’nin cezasını önemli ölçüde hafifletebilecek bir yolu açarak tecavüz mağduru Ş.A. hakkında Ailenin Korunması Kanunu kapsamında 6 ay koruma tedbiri kararı verdi. Kararda, koruma tedbirinin ihlali halinde 3 günden 10 güne kadar “zorlama” hapsi uygulanacağı da ilave edildi.

Tecavüz ve şantajla suçlanan A.P.’nin Saraydüzü Belediye Başkanı olan babası H.P. 8 Temmuz 2013’de MHP’den istifa ederek AKP’ye dahil oldu. H.P.’nin rozetini o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan Meclis’te yapılan grup toplantısı sonrası kendi eliyle takmıştı.