AKP, 'hendekler araştırılmasın' dedi

CHP tarafından verilen 'hendekler araştırılsın' önergesi de AKP tarafından reddedildi.

AKP, 'hendekler araştırılmasın' dedi

AKP, her fırsatta ‘milli irade’ nutukları atsa da, Meclis’in Türkiye’de yaşanan sorunlara etkin şekilde müdahale etmesinin önünde engel olmayı sürdürüyor. Son olarak CHP tarafından verilen ‘hendekler araştırılsın’ önergesi de AKP tarafından reddedildi. MHP’nin ise çekimser oy kullanması dikkat çekti.

CHP tarafından, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, başta eğitim ve sağlık olmak üzere, kamu hizmetlerinin verilmez hâle gelmesi, vatandaşların can ve mal güvenliği üzerindeki tehditler, yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar ile bunlara karşı alınacak önlemleri belirlemek” amacıyla 23 Aralık 2015 tarihinde TBMM Başkanlığı’na verilmiş olan Meclis araştırma önergesi reddedildi.

Genel Kurulu yöneten Meclis Başkan Vekili Pervin Buldan’ın toplantı yeter sayısı olan 184’e ulaşıldığının tespitinin ardından oylamaya geçildi. CHP ve HDP’li vekiller önergeye olumlu oy kullanırken, AKP milletvekilleri aleyhte oy kullandı. Oylamada MHP’li vekiller de çekimser oy kullanınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi reddedilmiş oldu.