Akdoğan kime mesaj veriyor?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Akdoğan kime mesaj veriyor?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Özellikle HDP ve Kandil için “Öcalan’ı diri diri gömdüler” mesajı AKP’nin masaya oturmadan önce Abdullah Öcalan’ı bir kart olarak kullanıp psikolojik üstünlüğü ele geçirme planı olarak görülebilir.

NTV’ye konuşan Akdoğan, ‘çözüm süreci’ için, “Bizim şu anda konsantrasyonumuz PKK’nin bu hamlelerini boşa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, devrimci halk savaşı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, büyük gruplarla saldırı eylemleri çöktü. Bunların çökertilmesi ve geriletilmesi terörle mücadelede mesafe alınması çok büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Akdoğan’ın bu sözleri Kürt hareketinin masaya çağrılmadan önce bir süre daha zayıflatılmaya çalışılacağını gösteriyor.

“Öcalan’ı diri diri gömdüler”

PKK’nin Türkiye’yi terk etmesi, ‘tam anlamıyla eylemsizlik’ ve ‘illegal şeylere’ son vermesi gerektiğini söyleyen Akdoğan, “Ondan sonra diğer meseleler konuşulabilir. Devletin ilgili kurumlarının İmralı ile görüşmesi vesaire bu daha önceki hükümetler döneminde de olan bir şeydir. Çözüm süreci bağlamında bir noktaya gelebilmemiz için bu bahsettiğim şartların olgunlaşması gerekir. Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan’ı da diri diri oraya gömdüler. O kısmı bizi şu an ilgilendirmiyor kendi yol haritamız ve yapacaklarımız bizi ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.