ABD’nin Katar’daki bomba üretim faaliyeti

ABD Hava Kuvvetleri’nin Katar’daki Al Udeid Hava Üssü’nde bulunan 379. Seferi Destek Hava Mühimmat Birliği’nin 60 mürettebatı Temmuz ayından bu yana 4 bin bomba üretti. Söz konusu birimin sağladığı silahlardan en az 3700’ü Temmuz ayından beri hedefleri bombalıyor. 379. Seferi Destek Hava Mühimmat Birliği’nin (EMXS) üretim şefi Kıdemli Başçavuş Gordon Comerford, takımının performansıyla gurur duyduğunu... View Article

ABD’nin Katar’daki bomba üretim faaliyeti

ABD Hava Kuvvetleri’nin Katar’daki Al Udeid Hava Üssü’nde bulunan 379. Seferi Destek Hava Mühimmat Birliği’nin 60 mürettebatı Temmuz ayından bu yana 4 bin bomba üretti.

Söz konusu birimin sağladığı silahlardan en az 3700’ü Temmuz ayından beri hedefleri bombalıyor.

379. Seferi Destek Hava Mühimmat Birliği’nin (EMXS) üretim şefi Kıdemli Başçavuş Gordon Comerford, takımının performansıyla gurur duyduğunu söylerken “Normalde, günde 24 saldırı cephanesi hazırlarken yüksek talep dönemlerinde bu sayı 66’ya kadar çıkabiliyor. Ekim ayında talep gerçekten yükseldi, teknisyenlerimiz 1058 JDAM (müşterek doğrudan taarruz mühimmatı) üretti. Bunu başka hiç kimsenin, hiçbir yerde ve zamanda iddia edebileceğini düşünmüyorum.” sözleri üretimin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

379. EMXS mühimmat müfettişi kıdemli havacı Anthony Anderson da bombaların nerelerde kullanıldığına ilişkin “Buraya Kobani savaşının hemen sonrasında geldim. Kürtlerin IŞİD’in elindeki bölgeleri azaltarak, yayılmasını engellediklerini ve şehirleri geri alarak Iraklıları desteklediklerini gördüm. Bütün bunları desteklediğimizi görmek güzel” derken 379. EMXS bakım takımı şefi kıdemli havacı Airman Justin Moyle da motivasyonlarına ilişkin “Bizimle ve ne yaptığımızla ilgili fazla bir şey bilinmez ama biz olmadan bugünkü savaş mümkün olmazdı. Ne yaptığımızı biliyoruz ve bunu hizmet mensubu arkadaşlarımız ve Amerika’nın güvenliğini korumak için yapıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Katar, Al Udeid’de ABD’nin 10 bin personelle Ortadoğu’daki en büyük hava üssüne “ev sahipliği” yapıyor.