ABD'de silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan San Bernardino kentindeki silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

ABD'de silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti

120215-san-bernardino-66754864_h41235757ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan San Bernardino kentindeki silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Saldırı, yerel saatle sabah saat 11.00’de gelişim bozukluğu olan kişilere hizmet veren bir kuruluşa ait binada yaşandı. 3 saldırgan olay yerinden siyah bir jiple kaçtı.

Saldırgan 3 kişi, binada çalışanların parti verdikleri sırada üzerlerindeki silahlarla çevreye ateş etmeye başladı. Yetkililer, binadan çok partide bulunan kişilerin hedef alınmış olabileceğini ifade etti. Saldırganların çok sayıda silah taşıdıkları, çelik yelekli ve gaz maskeli oldukları iddia edilirken polis olaydan sonra Twitter’dan yaptığı uyarıda, yurttaşların saldırının yaşandığı bölge ve çevresinden uzak durmasını istedi.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı bilinmezken FBI ve ATF ekipleri ile birlikte özel harekat polisleri de olay yerine sevk edildi. Saldırganların binadan ayrılırken bomba bırakmış olmaları ihtimaline karşılık bir bomba imha ekibinin de olay yerine gönderildiği duyuruldu.

san bernardino2Saldırıdan sonra San Bernardino ilçesindeki okulların yanı sıra tüm idari binalar ve adliyeler tatil edildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın saldırı sırasında bir televizyon kanalı ile röportaj yaptığı ve saldırı haberinin kendisine ulaşmasında sonra daha katı silah yasalarının gecikmeksizin uygulamaya konulması gerektiğini ifade ettiği bildirildi.

Amerika’da son aylarda silahlı saldırıların sayısında büyük bir artış yaşandı. Geçen hafta Planned Parenthood adlı aile planlama merkezine giren bir silahlık saldırgan biri polis üç kişiyi öldürdü. Ekim ayında bir silahlı saldırgan Oregon’da bir üniversitede dokuz kişiyi öldürürken, Haziran’da da Güney Carolina’da beyaz bir ırkçı genç, siyahların gittiği bir kilisede dokuz kişiyi öldürmüştü.