ABD'de 1 milyon öğrenci yürüyor

ABD’de üniversite öğrencileri, ülke tarihinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir eylem süreci içerisinde.  California, Philadelphia ve Texas’ta dün yaklaşık 120 üniversite kampüsünde “Million Student March” (Bir milyon öğrenci yürüyor) kampanyası çerçevesinde öğrenciler bir araya geldi. Ülkenin farklı yerlerindeki üniversite kampüslerinde eylemler düzenleyen öğrencilerin 3 ana talepleri vardı: 3 trilyon dolarlık öğrenci borçlarının silinmesi üniversite... View Article

ABD'de 1 milyon öğrenci yürüyor

ABD’de üniversite öğrencileri, ülke tarihinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir eylem süreci içerisinde.  California, Philadelphia ve Texas’ta dün yaklaşık 120 üniversite kampüsünde “Million Student March” (Bir milyon öğrenci yürüyor) kampanyası çerçevesinde öğrenciler bir araya geldi. Ülkenin farklı yerlerindeki üniversite kampüslerinde eylemler düzenleyen öğrencilerin 3 ana talepleri vardı:

  • 3 trilyon dolarlık öğrenci borçlarının silinmesi
  • üniversite ve yüksekokul harçlarının kaldırılması
  • kampüs çalışanlarının asgari ücretinin saatlik 15 dolara yükseltilmesi

Ayrı ayrı yaptıkları eylemler sonrası Drexel ve Pennsylvania Üniversitesi öğrencileri birleşerek şehirdeki belediye binasına yürüyüşle eylemlerini ortaklaştırdılar.