Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Kürt Sorunu:

dolmabahcemutabakatSoruyu şöyle sormak en doğrusu: AKP Kürt sorununda çözüm adına “somut” olarak ne öneriyor ya da Kürt siyasi hareketi iş somutluğa geldiğinde neyi savunuyor?

Manifesto 

Bağdadi:

 

bagdadiTerör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi’nin Türkiye üzerinden Libya’ya kaçtığı iddia edildi.

Manifesto 

Üniversiteler:

beyazıtBugün Beyazıt’ta “özgürlük” pankartı açan “Üniversiteli Müslümanlar” gerçekte baskının, tahakkümün ve faşizmin uzantılarıdır.

Manifesto

Barzani:

Barzani soluğu MİT’te aldıIrak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Türkiye temaslarına MİT ile başladı.

Manifesto

Hrant Dink:

Dink soruşturmasında gözaltına alınan polisler serbestHrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakkında hazırlanan ve daha önce iki defa iade edilen iddianame sonunda mahkemeye gönderildi.

Manifesto 

IŞİD silahları:

ısidUluslararası Af Örgütü’nün yeni raporundaki iddiaya göre, IŞİD’in dehşet verici savaş suçları işlediği silahlar Britanya, Fransa ve ABD tarafından sağlanmış.

Manifesto

Mezarlıkta ders:

Mezarlıkta -ahiret-dersiAdana’da Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu din ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni bir grup öğrenciyi götürdüğü mezarlıkta “ahirete iman, kıyamet ve yeniden dirilme” konularını işledi.

Manifesto 

AKP-Evlilik:

 

yoksul aileCHP tarafından Diyarbakır ve Suruç saldırıları ve PKK ile yeniden başlayan çatışmaların ardından “terör olaylarının” araştırılması için verilen önergeyi reddeden AKP, ‘evlilikler azalıyor’ diye Meclis araştırması istedi.

Manifesto 

Abidin Dino:

nazim-abidin-dinoBekir Akbaş’ın uzun zaman önce tutku ve sebatla toplamaya başladığı, ancak hiç sergilemediği Abidin Dino desenleri, 16 Aralık’ta İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde açılacak “Yüz Yıl” dolayısıyla ilk kez gün yüzüne çıkıyor.

Manifesto