Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Katar-Musul hattı:

040818-F-4884R-024Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Katar seyahati dönüşünde “yer beğendik” diye ifade ettiği Türkiye’nin Katar’da kuracağı ilk deniş aşırı askeri üssüne ilişkin çalışmaların ardından Türkiye’nin Musul’a bir tabur asker gönderdiği iddiaları da ortaya atıldı.

Manifesto 

Musul:

PEŞMERGE GÖNÜLLÜ KOMUTANI SAİT ÇÜRÜKKAYA, OLASI MUSUL OPERASYONUNU DEĞERLENDİRDİ SAİT ÇÜRÜKKAYA: "TÜRKİYE, MUSUL’DA İRAN'IN ETKİN OLMASINA KARŞIDIR" "KÜRTLER IŞİD İLE SAVAŞIRKEN BİR MEZHEP SAVAŞINA KARIŞMAK İSTEMİYORLAR" "ITürkiye’nin Musul’un Başika bölgesinde görev yapan yaklaşık 100 kadar komandodan oluşan birliğinde 2 gün önce görev değişimi yaptığı ortaya çıktı.

Manifesto 

Gericileşme:

egitim kursusu collageManifesto olarak, BHH Eğitim Komisyonu’nun “Eğitim Kürsüsü” etkinliği öncesi komisyon üyeleri ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Manifesto

IŞİD-Gaziantep:

gaziantep isid atolye 2Gaziantep’te intihar saldırılarında kullanmak üzere ‘intihar yeleği’ atölyesi kurduğu da öğrenildi.

Manifesto

Sınır güvenliği:

gaziantep-suriye-sınırKilis Valisi Süleyman Tapsız, sınırdan geçenlerin kolaylıkla saklandıkları sınıra 200 metre uzağa kadar mısır, ayçiçeği gibi uzun boylu bitkilerin ekimini mecburen yasakladıklarını açıkladı.

Manifesto

IŞİD-Lübnan:

muhammed hamzaIŞİD’e bağlı şüphelinin kendisini patlatması sonucu, saldırganın da aralarında bulunduğu ev sakinlerinden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4’ü güvenlik görevlisi 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Manifesto

IŞİD-ABD:

san-bernardino-5İngiliz Daily Mail’in haberine göre; IŞİD, San Bernardino katliamını iki destekçisinin gerçekleştirdiğini internet üzerinden yayın yapan radyoları Al-Bayan üzerinden duyurdu.

Manifesto 

Adaletsizlik sarayı:

adliyede_calisan_iscilerden_fiilAnadolu Adalet Sarayı’nda çalışan ve 2 aydır ücretlerini alamayan yemekhane işçileri adliye önünde eylem yaptı.

Manifesto 

Açlık-Yoksulluk:

yoksulMemur-Sen, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını bin 427 lira, yoksulluk sınırını ise 3 bin 940 lira olarak tespit etti.

Manifesto

Otobüs katliamı:

Ankara'da belediye otobüsü faciası 3Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, EGO’ya ait otobüsün Dikimevi semtinde durakta bekleyenlere çarpması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili iddianameyi hazırladı.

Manifesto