45 yaşamın karşılığı para cezası

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan 45 kişinin hayatını kaybettiği Dağ Apartmanı ile ilgili dava sonuçlandı.

45 yaşamın karşılığı para cezası

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğünde ilk depremde 601 kişi hayatını kaybetti. Büyük bir büyük yıkıma neden olan depremde, ilçenin yaklaşık 3’te 2’lik bölümü zarar gördü. Yıkılan binalar hakkında açılan davalardan biri olan Dağ Apartmanı’nda 45 kişi hayatını kaybetmişti. Apartman ile ilgili Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı.

Dağ Apartmanı müteahhitlerinden İrfan Dağ ve Celal Yıldız ile İnşaat Mühendisi Murat Kazancı, hakkında ‘Bilinçli Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma’ suçundan Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava geçen hafta karara bağlandı. Mahkeme, apartmanın müteahhitlerinden Dağ, Yıldız ile inşaat mühendisi Kazancı’ya 10’ar yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların tutum ve davranışlarını da göz önünde bulundurarak hafifletici nedenlerden dolayı bu cezayı 8 yıl 4 ay hapis cezasına, ardından günlüğü 20 TL’den toplam 60 bin 800 TL adli para cezasına çevirdi.

Binanın müteahhitlerinden olan ve yıkılan apartmanda eşi, 2 kızı, 2 yeğeni ve ortaklarını da kaybeden müteahhit İrfan Dağ, konuşmak istemediğini ancak bu davadan beraat beklediklerini söyledi. Ailesini kaybettiğini belirten Dağ, “Binada ailemle birlikte biz de oturuyorduk. Şans eseri deprem günü binada olmadığım için hayattayım. Bu üzücü olaydan dolayı büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı” ifadelerini kullandı.