Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Yusuf Yerkel:

Yusuf-Yerkel-kicks-a-prot-010

Soma’da madenci yakınını tekmelemesiyle gündem olan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel hakkında Ekşi Sözlük’te yazılan yorumlar mahkeme kararıyla kaldırıldı. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde Yerkel hakkında yazılan yorumların silindiğinin ortaya çıkması ilginç bir tesadüf oluşturdu.

Manifesto 

İstanbul Üniversitesi:

istanbul-universitesiGeçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi’nde gerici gruplar öğrencilere saldırmışlardı. Bugün sabah erken saatlerde IŞİD yanlısı öğrencilerin saldırısının ardından okula giren çevik kuvvet polisleri öğrencileri gözaltına aldı.

Manifesto 

Hrant Dink:

hrant dinkDink Ailesi’nin avukatından iddianamenin iade edilmesine itiraz. “Hrant Dink suikastında kamu görevlilerinin ihmali olduğu” iddiasına ilişkin hazırlanan iddianamenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma savcısına iade edilmesine, Dink Ailesi’nin Avukatı Hakan Bakırcıoğlu itiraz etti. Avukat, hazırladığı 21 sayfalık dilekçeyi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü’ye sundu.

CNN Türk

Davutoğlu:

AHMET DAVUTOGLU
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakü dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Rusya krizi için, “Psikolojik boyutu gittikçe artan bir krizle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye

ESP Operasyonu:

polis-operasyon1İstanbul, Diyarbakır ve Ankara’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyelerinin evlerine baskın yapıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın basın danışmanı Ece Şimşek de gözaltına alınanlar arasında.

ABC Gazetesi

Almanya:

almanya-gemisiAlmanya Parlamentosu, Suriye’de IŞİD’e karşı düzenlenen askeri operasyonlara destek verilmesine ilişkin tezkereyi onayladı. 146’ya karşılık 445 oyla kabul edilen tezkere kapsamında bölgeye Tornado keşif uçakları, bir firkateyn ve 1200 asker sevk edilecek.

BBC Türkçe