Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Tahir Elçi:

tahir-elci4Dün Diyarbakır’da öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini Diyarbakır Koşuyolu Parkı’nda on binler karşıladı. Cenaze töreni tamamlandıktan sonra Tahir Elçi’nin cenazesi Yeniköy Mezarlığı’na doğru yola çıktı.

Manifesto 

MİT TIRları:

mit tirlari operasyon“Selam Tevhid” soruşturması kapsamında, MİT TIR’larının durdurulmasına yönelik ilgili savcılıkça ifadeleri alınan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Manifesto 

Cemil Bayık:

cemil bayikKCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Alman Bild am Sonntag gazetesine konuştu. “Biz artık savaşmak istemiyoruz. Biz, müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz” diyen Bayık, bunun için üçüncü bir tarafa ihtiyaç duyulduğunu, bu görevi ABD veya Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak Almanya’nın üstlenmesini istediklerini belirtti.

Diken

Düşürülen Rus Uçağı:

oleg peskovTürkiye tarafından Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağının cihatçı çeteler tarafından öldürülen pilotu Oleg Peşkov’un cenazesinin Türkiye’ye getirildiği ve Rus diplomatlara teslim edildiği açıklandı.

Manifesto

Avrupa Birliği:

ab-turkiye-avrupa-birligi

Türkiye-AB zirvesinden: Mülteciler için Türkiye’ye 3 milyar Euro yardım; 2016’da vize muafiyeti öngörülüyor. Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi sonuç taslağına göre, AB liderleri ile Türkiye, Ankara’nın üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması için mutabakata vardı. Buna göre Ekim 2016’da Türkiye ve Avrupa arasında vize muafiyeti öngörülüyor.

T24

Dilek Doğan:

dilek-dogan
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Başsavcı Vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte gittikleri Tahir Elçi’nin öldürüldüğü yerde, olay yeri incelemesi yaparlarken saldırıya uğradılar.

Manifesto

Hasan Pulur:

hasan-pulur

Türk basınının duayen ismi gazeteci Hasan Pulur 83 yaşında yaşamını yitirdi. Pulur, uzun zamandır hastanede tedavi görüyordu.

Radikal

Portekiz:

portekiz

Portekiz’in yeni Başbakanı Sosyalist Parti’li Antonio Costa bugün yapılan törenle kabinesi ile birlikte resmen göreve başladı. Antonio Costa, törende, kemer sıkma programının üstesinden gelecek bir programı olduğunu söyledi.

Manifesto