Günün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Günün önemli haber başlıkları

Peşmerge:

Rûdaw’ın haberine göre, “Rojava Peşmerge Güçleri”nin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Suriye sınırında sınırında konuşlandığı iddia edildi.

Manifesto

Kıbrıs:

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) boru hatlarıyla götürülen ve “asrın projesi” diye reklamı yapılan KKTC Su Temin Projesi’nde Türkiye’nin dayatmaları nedeniyle yönetim krizi çözülemediği için iki aydır denize boşaltıldığı söyleniyor.

Manifesto

Çarşı:

Beşiktaş’ın Çarşı grubu üyelerinin yargılandığı davada tüm sanıklar, hükümeti devirmeye teşebbüs, terör örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütü kurmak ve yönetmek, polise direnmek, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlarından beraat etti.

Manifesto

Köprüdeki intihar girişimi:

Recep Tayyip Erdoğan’ın, cuma günü Boğaziçi Köprüsü üzerinde Vezir Çatraş isimli vatandaşı “intihardan vazgeçirmesiyle” ilgili konuşan bir görgü tanığı, ‘Erdoğan hayranı’ olduğu ortaya çıkan Çatraş’ın köprüye özel bir araçla bırakıldığını söyledi.

Manifesto

Işid:

Irak Musul Emniyet Müdürüğü’nün yayımladığı rapora göre; IŞİD Haziran 2014’den bu yana çoğu kamuda ve parlementoda çalışan en az 837 kadını infaz etti

Manifesto

Kocaeli Üniversitesi:

ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi gibi birçok üniversitede yaşanan gerici provokasyon, Kocaeli Üniversitesi’nde de sahne aldı.

Manifesto

Rusya:

Rusya’dan rafa kaldırıldığı konuşulan Türk Akımı hattı ve doğalgazla ilgili açıklama geldi.

Manifesto