Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Can Dündar:

can dündar

MİT tırlarını soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Manifesto 

Rusya:

Rusya- Türkiye bayrakları

Rus Kommersant gazetesi, Kremlin’e yakın bir kaynağın haberine dayandırarak verdiği haberde, Aralık ayında St. Petersburg’da yapılması planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) toplantısını Moskova’nın iptal etme kararı aldığını belirtti.

Manifesto 

Erdoğan:

erdogan

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Şimdiye kadar, Türkiye’den üst siyasi düzeyde özür, kayıpları telafi etme teklifi ve suçluları cezalandırma sözü duymadık” demişti. Putin’e yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Rusya’dan özür dilemeyeceğiz” dedi.

CNN TÜRK

TÜBİTAK:

tübitak

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, yerlilik ve kültürel uyum diye açıklanan iki kritere uymayan kitaplar için anında piyasadan toplatma kararı veriliyor. Yapılan incelemelerden geçemeyen kitaplar ise imha ediliyor.

Manifesto

Adalet:

iskence_hapis

 

Adalet Bakanlığı, henüz soruşturulan işkence şikayetinde bulunan avukat hakkında “gerçekte işlenmediğini bildiği halde işkence iddiasını kamuoyuna açıkladığı gerekçesiyle” soruşturma izni verdi

Radikal

Anonymous:

Anonymous_ısid

Küresel hacker grubu Anonymous, Paris saldırılarının ardından IŞİD’e karşı başlattığı savaşta ele geçirdiği IŞİD’e ait sitelerden birine depresyon ve ereksiyon bozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçların reklamlarıyla doldurdu.

Radikal

Utku Kalı:

reyhanli

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıların ardından Jandarma’nın saldırıdan haberdar olduğunu gösteren bir gizli belgeyi sızdırmakla suçlanarak hakkında dava açılan Utku Kalı’nın tutuksuz yargılandığı Amasya Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı mütalaasında beraat istedi.

Aleviler:

aleviler

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Yozgat ile Sivas illeri sınırında bulunan Akdağmadeni ve Şarkışla ilçelerine bağlı Alevi yurttaşların ağırlıklı olarak yaşadığı köylerde cübbeli sarıklı kişilerin tehditler savurduğunu gündeme getirdi.

Manifesto