Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Cizre:

Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Cizre’ye yürümek isteyenlere polis gaz bombalarıyla saldırdı.

Manifesto

Kuşdili Çayırı:

İstanbul 1. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılından onaylanan Kuşdili Çayırı’na alışveriş merkezi (AVM) ve otopark yapılmasının önünü açan imar planlarının iptal etti.

Manifesto 

Hendek:

CHP tarafından verilen ‘hendekler araştırılsın’ önergesine CHP ve HDP’li vekiller önergeye olumlu oy kullanırken, AKP milletvekilleri aleyhte oy kullandı. Oylamada MHP’li vekiller de çekimser oy kullanınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi reddedilmiş oldu.

Manifesto

Soma:

Soma’daki maden katliamında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren’in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı. Karara göre, anne ve babaya 75’er bin, 7 kardeşin her birine 35 bin olmak üzere 395 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Manifesto

Ermenistan:

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Azerbaycan’la Dağlık Karabağ’da ilan edilen ateşkesin artık var olmadığını söyleyip yaşananların ‘savaş’ olduğunu ifade etti.

Manifesto

Suudi Arabistan:

Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Yemen sınırına yakın Cizan şehrinde bulunan Cizan Genel Hastanesi’nde çıkan yangında 25 kişinin öldüğü, 107 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Manifesto