Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

BHH:

Slide09Birleşik Haziran Haraketi (BHH) Türkiye Yürütmesi üyeleriyle seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiklerini ve bu sonuçların toplumsal mücadeleleri nasıl etkileyeceğini konuştuğumuz röportaj dizimizin ilk bölümü.

Manifesto 

IŞİD:

isid mke2Suriye’deki cihatçı çetelere mühimmat bakın kimden gidiyor?

Manifesto

Türkiye-Rusya:

öso.türkmen çetesi.suriyeTürkiye, Rusya’yı Suriye’deki Türkleri hedef aldığı gerekçesiyle suçlayarak, “ciddi sonuçları olur” ifadesiyle tehdit etti.

Manifesto

Özgecan:

yargilamaKonya’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisine ‘İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın’ diyen sanık beraat etti.

Manifesto

Yaptırımlar:

ap902265022131Batı ülkeleri, Rusya’ya Ukrayna nedeniyle uygulanan yaptırımların 6 ay uzatılması konusunda anlaştı.

Manifesto

Kırım:

kırım haritaRusya Enerji Bakanlığı, Kırım’da yaklaşık 1 milyon 900 bin kişinin elektrik enerjisinden yoksun kaldığını ve bu nedenle olağanüstü hâl ilân edildiğini açıkladı.

Sevgi Soysal:

ssKısacık hayatına aşkı, sevgiyi, espriyi, aydını, işçiyi ve hiçbir zaman vazgeçmediği kadın inadını, yani koskoca bir dünyayı sığdırabilmişti Sevgi Soysal…

Manifesto

Ara Güler:

ara gulerTürkiye’nin, özellikle de İstanbul’un son 70 yılının görsel hafızasını barındıran fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in arşivi artık Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Holding’de.

Manifesto

Nusaybin:

mithat sancarNusaybin’de yürüyüş yapmak isteyen HDP’li milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın bulunduğu gruba polis saldırdı.

Celal Şengör:

celal sengorEvrim konusundaki tartışmalarda öne çıkan jeoloji profesörü Celal Şengör, Radikal’den Armağan Çağlayan’a verdiği röportajda, “Kenan Evren’in yaptığı her şeyi istisnasız onaylıyorum, insanlara dışkı yedirmek işkence değil” dedi.

Manifesto

Aziz Güler:

IMG-20151122-WA0005Suriye’de Kürt halkıyla birlikte IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler, Gazi mahallesinde binlerce kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Manifesto