Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Hamas:

Erdoğan’ın ‘terör devleti’ dediği İsrail istedi, Türkiye Hamas liderini sınır dışı etti.

Manifesto

RTÜK:


Recep Tayyip Erdoğan’ın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yandaş televizyon kanallarına verdiği cezalara karşı RTÜK’ün yeniden yapılandırılması için talimat verdiği açıklandı.

Manifesto 

Nasrallah:

Lübnan Hizbullah örgütü, önde gelen komutanlarından Samir Kantar’ın Suriye’de hava saldırısında öldürülmesinden sorumlu olan İsrail’in bunun bedelini ödeyeceğini açıkladı.

Manifesto

İsrail:

2009’da Davos’taki ‘one minute’ şovuyla görünür hale gelip Mavi Marmara Baskını sonrasında en gerilimli günlerini geçiren Türkiye ile İsrail arasındaki krizin çözüme doğru gittiği geçtiğimiz hafta çok konuşulmuştu. Henüz kesin olarak bir anlaşma noktasına ulaşılmamış olsa da İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin gündeme gelmesi AKP cephesinde de tartışmaları beraberinde getirdi.

Manifesto

İnsanlık Anıtı:


Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un, ‘İnsanlık Anıtı’ için “Ucube” diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin liralık tazminat davası Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görüldü.

Manifesto

Finansbank:

Yunanistan Ulusal Bankası (NBG), Finansbank’ı 2.75 milyar euro bedelle Katar Ulusal Bankası’na (QNB) sattı.

Manifesto

İlhan Çomak:

21 yaşında hiçbir delil olmaksızın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınan İlhan Çomak, 21 yıldır cezaevinde tutuluyor. AİHM kararıyla 2 yıldır yeniden yargılanan Çomak, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Manifesto 

Timsah Arena:

Bursaspor’un yeni stadı Timsah Arena’nın açılışı AKP mitingine dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Timsah Arena açılışında gösteri maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi. Stat açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuşması AKP propagandasına dönüşürken, statta AKP’nin seçim şarkısı Dombra’ya benzerliği ile bilinen Diriliş dizisinin müziğinin devamlı olarak dinletilmesi de dikkat çekti.

Manifesto