Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Friedrich Ebert:

fesGenç Sosyal Demokratlar tarafından arkasındaki Friedrich Ebert Vakfı sponsorluğunda düzenlenen “Gençlik örgütleri seçim sonuçlarını ve sonrasını konuşuyor-Biz başka alem isteriz” paneli sosyalist kamuoyunda büyük tepki çekti..

Manifesto 

“Ulu Cami”:

aykurt-nuhogluKadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Kadıköy’de yapılacağı duyurulan cami haberleri üzerine dün yayınladığımız röportaj gerici basını rahatsız etti.

Manifesto

Yerelleşme:Diyarbakır_Belediyesi gorselAKP’nin bu kartı, ‘yeni anayasa’ tartışmalarında yeni bir ‘yetmez ama evet’ dalgası yaratmak için kullanmak isteyeceği kesin. Ama Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na Türkiye’nin koyduğu çekinceleri kaldırma hazırlığı, HDP ile masaya dönüşe yetecek mi?

Manifesto

Bosna Savaşı:

Bosna_savaş1992’de başlayan, 150 binden fazla insanın ölümüne, 2 milyon insanın evsiz kalmasına neden olan “Bosna Savaşı” Yugoslavya’nın bölünmesiyle, 21 Kasım 1995’de yani, bundan 20 yıl önce, Dayton Antlaşması’yla sona erdi.

Manifesto

Brüksel:

brüksel3Brüksel’in her köşesini askerler korurken, onlarca askeri aracın şehirde görünmesi ise dikkat çekti.

Manifesto

Lazkiye:suriye arap ordusuSuriye ordusu, 3 yıl önce kaybedilen bölgelerin tamamına yakınını ele geçirerek özgürleştirdi.

Tekfirciler:

Screen Shot 2015-11-21 at 16.15.13Suriye Arap Ordusu’nun Lazkiye kırsalında elde ettiği tarihsel zaferler Türkiye’deki tekfircileri paniğe düşürdü.

Manifesto

Fayadh:

şair-ashraf-fayadh-idamFilistinli şair Ashraf Fayadh, İslam’a olan inancından feragat ettiği gerekçesiyle Suudi Arabistan’da bir mahkeme tarafından idama mahkûm edildi.

Manifesto

İnşaat işçisi:

iidTOKİ ihalesiyle yapılan Sultanbeyli Devlet Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler direnerek haklarını kazandı.

Eğitim emekçileri:

Manifesto_Eğitim İş_Ankara_polis saldırı2014’ün Kasım ayında Yatağan’dan başlayan ve Aralık ayında Ankara’da son bulan “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”ne katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 90 öğretmenin, 3 yıl hapsi istendi.

Manifesto