Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Türkiye-IŞİD:

isid petrolRusya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın IŞİD’e karşı mücadelesi ve IŞİD’in petrol ticaretine ilişkin detayları açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin doğrudan bu ticaretin içinde olduğu söylendi.

Manifesto 

Antonov:

manifesto.Antonov_basın toplantısıRusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, bugün düzenlediği basın toplantısında IŞİD’e karşı mücadele ve IŞİD’in yasadışı petrol ticareti hakkında önemli iddialarda bulunurken Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov çok sert açıklamalar yaptı.

Manifesto 

Deliller:

brif-ruds2Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan basın açıklamasında Türkiye’nin IŞİD’in petrol kaçakçığına destek olduğuna dair sunduğu deliller dikkat çekiyor.

Manifesto

Yargı reformu:

 

Davutoğlu kontrolü kaybettiYargının her tartışmalı kararından sonra AKP’den yükselen “yargı reformu” nakaratı, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasından sonra Ahmet Davutoğlu tarafından tekrarlanmış oldu.

Manifesto

İş cinayetleri:

is-cinayeti-tepkiİşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG-M)’nin aylık olarak yayınladığı rapora göre Kasım ayında 131 işçi iş cinayetlerinde hayatını yitirdi.

Manifesto

NATO:

 

natoNATO’nun Doğu Akdeniz’deki askeri varlığının arttırılacağını söyleyen Stoltenberg’in bunun temel nedeni olarak IŞİD yerine Rusya’nın S-400 füze sistemini sayması dikkat çekti.

Manifesto