Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Paris:

Paris Katliamı kimlerin işine yarayacak?

Batılı ülkelerin G-20’den beklentisi, Rus uçağının Sina’da düşürülmesi ile birlikte Paris Katliamı’nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Suriye stratejisini değiştirmesi konusunda ikna etmesi.

Manifesto 

Paris Katliamı G-20:

Paris Katliamı G-20’de mültecilere ne getiriyor?

AB ülkeleri liderlerinin, Avrupa içerisinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen Anlaşması’nın yaşanan terör saldırılarıyla birlikte tehdit altında olduğu konusunda G-20 Zirvesi’nde anlaştığı bildirildi.

Manifesto

Irak:

Irak, Fransa’yı saldırıdan bir gün önce uyarmış

Irak istihbarat yetkililerinin ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonu, 132 kişinin öldürüldüğü Paris saldırılarından bir gün önce uyardığı öğrenildi.

Manifesto

Herkes:

Herkes IŞİD dedi, Manifesto açıklıyor

Bugün akşam saatlerinde sosyal medyaya düşen 30 saniyelik bir video kısa sürede büyük tepki topladı. Gaziantep’te çekildiği söylenen videoda, birkaç araçlık bir konvoy geçişi sırasında en az 3 araçta siyah bayraklar dikkat çekiyordu.

 Manifesto

Gaziantep:

Gaziantep IŞİD’in erzak sevkiyatı güzergâhı mı?

Gaziantep Perspektif’in haberine göre, IŞİD’e yakınlığıyla bilinen ve örgütün Irak ve Suriye’deki faaliyetleriyle ilgili propaganda içerikli haber yapan bir sitede yayınlanan fotoğraflarda Gaziantep merkezli şirketlerin yüklü miktarda ürettiği gıda maddeleri göze çarptı.

Manifesto

AKP:

AKP hizaya geliyor mu?

Türkiye’nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi için Eylül 2013’teki Savunma Sanayi İcra Komitesi’nden çıkan karar doğrultusunda Çin ile başlayan ve 26 ay süren görüşmelerin sonunda 3,4 milyar dolarlık ihale iptal edildi. İhale sürecini yöneten Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Manifesto

AKP:

AKP gözünü kamu emekçisine dikti: İş güvencesi ortadan kalkıyor

AKP Hükümeti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda (DMK) düzenleme yapmak için hazırlıklara başladı. Yeni düzenlemeye göre kamu emekçilerini işten çıkarmak kolaylaşacak, esnek istihdam yaygınlaştırılarak iş güvencesi ortadan kaldırılırken performansa dayalı uygulamaya geçilecek.

Manifesto

Deniz:

‘Deniz Yoldaş’ anıldı

12 Eylül döneminde işkencede öldürülen TKP Merkez Komite Üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa Hayrullahoğlu, dostları ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyeleri tarafından mezarı başında anıldı.

Manifesto

Erdoğan:

Erdoğan, sonunun nasıl geleceğini açıkladı

G20 Zirvesi kapsamında düzenlenen patronların ihtiyaçlarının konuşulduğu B20 oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisininki de dahil olmak üzere kapitalizmin sonunun nasıl geleceğini açıkladı.

Manifesto