Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Diyarbakır:

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için HDP’nin çağrısıyla yapılan yürüyüşe polis tarafından saldırılmasından sonra çıkan olaylarda iki genç yaşamını yitirdi.

Manifesto

AKP:


AKP’nin gündemde en çok yer tutan seçim vaatlerinden biri olan asgari ücretin 1.300 liraya yükseltilmesi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının başlamasından bu yana yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen halen sonuçlanmadı.

Manifesto 

Silvan:

silvanDiyarbakır’da Silvan yolu Oğuzlar köyü yakınlarında askeri aracın geçisi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 polis hayatını kaybederken, üç polis de yaralandı.

Cumhuriyet

Diyanet:

ABD Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi Şerik Zafer’i kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sekülerizmin kitle imha silahları ve topyekûn bir savaşı beraberinde getirdiğini iddia etti.

Manifesto

Ermenistan-Azerbaycan:

Ermenistan-Azerbaycan sınırında, Azerbaycan ordusunun Ermenistan mevzilerini hedef aldığı saldırıda, en az 3 Ermeni askerin öldürüldüğü bildirildi.

Manifesto

Muğla Cezaevi:


Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu dört çocuğa işkence yapıldığına ve cinsel saldırıda bulunulduğuna ilişkin Başbakanlık İnsan Hakları Kurumu (İHAK) tarafından bir araştırma yapılarak, rapor hazırlandı.

Manifesto

Belgesel:

18 Aralık 2015 Cuma günü saat 19.00, Yunanistan İstanbul Başkosolosluğun Sismanoglio Megaro binasında Grigoris Oikonomidis’in “İstanbul’un Rum Mimarları” adlı belgesel gösterilecek.

Manifesto

Washington Post:

ABD’nin Washington Post gazetesi bu hafta başyazısında George Soros’u hatırlayarak Rusya ile mücadelede Soros’un desteklediği sivil toplum kartının en azından bir propaganda aracı olarak kullanılabileceğinin sinyalini verdi.

Manifesto 

Nükleer:

Son yıllarda, tamamen işleyen ve verimli bir füzyon reaktörü yolunda önemli adımlar atılırken geçtiğimiz günlerde bir kilometre taşı daha geride bırakıldı. Max Planck Enstitüsü’nden mühendisler nükleer füzyon reaktörlerini başarıyla ateşlediler ve plazmayı asılı olarak tutmayı başardıklarını açıkladılar.

Manifesto