Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

İlhan Cihaner:

Savcı İlhan Cihaner'in beraatini istedi

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, “Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik, tehdit” suçlarından Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde yargılandığı davada, tüm sanıkların beraatlarına karar verilmesini istedi.

Manifesto 

Ethem Sarısülük:

ethem sarisulukEthem Sarısülük davasının yeniden görüleceği Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanık Ahmet Şahbaz’ın tahliye olmasına rağmen duruşma günü ifadesinin video konferans sistemi ile alınması için cezaevinin bulunduğu, Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazdığı ortaya çıktı.

Manifesto

IŞİD:

ceyşül fetihÖldürdükleri Suriye askerinin üzerinden çıkan cep telefonu ile annesini arayan Ceyş’ul Fetih üyesi çeteciler, oğlunu öldürdüklerini söyledikleri kadının acısı ile de dalga geçtiler.

Manifesto

Davutoğlu:

ahmet_davutoglu_yasakBaşbakan Ahmet Davutoğlu, Silvan’da 11. günündeki operasyonlar ile Suriye’ye kara operasyonu yapılacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Silvan’da operasyonların süreceğini söylerken Suriye ya da Irak’a dönük bir kara harekatı hazırlığı olmadığını söyledi.

Manifesto

Silvan – BHH:

Alper TasSilvan’da bulunan Birleşik Haziran Hareketi (BHH) heyetinin de aralarında bulunduğu kitleye polis tarafından ateş açıldı. BHH Yürütme Kurulu Üyesi ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve İdris Baluken’in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup Konak mahallesine yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis halkın üzerine ateş açtı.

Manifesto

Hürriyet:

son yemek erdogan

O resmi yayınladıkları için kovuldular. Hürriyet gazetesinin internet sitesinde “13. Cuma uğursuzluğunun 13 sebebi” haberini yapan editör ve içerik müdürü kullandıkları resim nedeniyle kovuldu.

Manifesto

G-20:

g20

G-20 görgüsüzlüğünde son perde… Sadece otel için günlük 1 milyon dolar

Cumhuriyet