Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

IŞİD:

apache
İnternete düşen bir video ABD’ye ait bir Apache helikopterin Irak’tan Suriye’ye giden IŞİD konvoyuna gözcülük ve koruma sağladığını gösteriyor.

Manifesto 

Asgari Ücret:

para
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret yeni zam formülüyle birlikte yürürlüğe girecek. 1 Ocak’ta bin 300 liraya yükseltilecek asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacak. Böylece asgari ücret 6’şar aylık dönem için değil; 2016 yılının tamamı için ‘yıllık’ belirlenecek.

Sputnik

Silvan:

silvan

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki üç mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı 9. gününü doldururken çatışmaların yoğun olduğu mahallelerde, internet ve telefonlar kesik olması nedeniyle neredeyse hiç haber alınamıyor. İlçeden tank ve helikopterlerin de katıldığı operasyon haberleri geliyor.

Manifesto

İş Cinayeti:

IMG_1259

Bugün saat 11.00 sularında yaşanan kazada üzerine asansör düşen isminin Arif Aslan olduğu öğrenilen bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin hayatını kaybettiği aynı yerde çalışan eşinin kendisine ulaşamaması üzerine fark edildi.

Manifesto

Suriye:

suriye-sorunu

Rusya’nın 8 maddeden oluşan ve Suriye krizine siyasi çözüm önerilerini içeren planı basına sızdı. Plan, şu an için bir “Barış planı” olarak adlandırılamaz. Ancak yine de Moskova’nın krizin son bulması için siyasi alanda ne tür adımlar görmek istediğinin ilk örneği. Rusya’nın Suriye’deki askeri müdahalesi Suriye konusunda söz sahibi olmak isteyen tüm ülkelerin planlarını yeniden gözden geçirmeye zorlamıştı.

BBC

Polis Şiddeti:

tokatci-polisler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında üniversiteli bir öğrenciye tokat atan ve darp eden polislerin açığa alındığını açıkladı. Polisin tehdit ederek attığı tokat kameralar tarafından kaydedilmişti.

CNN Türk

Mülteci Faciası:

multeci-faciasi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında, içinde mültecilerin bulunduğu teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 14 kişi öldü, 27 kişi kurtarıldı.

Evrensel

Totti:

totti

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’nın kaptanı Francesco Totti’nin, çocuğunu korumaları için polislere rüşvet verdiği iddia edildi.

Manifesto