BirGün çalışanlarının davası 10 Aralık'a ertelendi

Birgün gazetesi yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur hakkında, “Hırsız, Katil Erdoğan” manşetinden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı ve iddianamenin okunması ve ilk savunmalardan sonra dava 10 Aralık'a ertelendi.

BirGün çalışanlarının davası 10 Aralık'a ertelendi

Birgün gazetesi yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur hakkında, “Hırsız, Katil Erdoğan” manşetinden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı ve iddianamenin okunması ve ilk savunmalardan sonra dava 10 Aralık’a ertelendi.Dava duruşması 12.00’de iddianamenin okunmasıyla başladı.
İlk savunmalar başladığında Birgün Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Berkant Gültekin “Sanki bu ülkede yolsuzluklar olmamış, gençler ölmemiş gibi. Bu sloganı milyonlar sokakta haykırmıştır. Bunlar politik eleştirilerdir. Cumhurbaşkanının izlediği politikalar bu sloganın ortaya çıkmasındaki ana nedendir. Bu sözlerin politik eleştiri niteliğinde olduğu AİHM kararlarıyla da sabittir. Diğer yandan Erdoğan neyine güvenerek bu davayı açmıştır anlamış değiliz. Bu dava tamamen siyasidir” diye konuştu.
Gültekin’in ardından savunmasını yapan Can Uğur ise “Eleştirilerimizin maddi temelleri vardır. Suçlamaya konu olan manşet 14-15 yaşında öldürülen çocukların sesini duyurmak için atılmıştı” dedi.
Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Barış İnce ise savunmasına tutuklanan Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları Can Dündar ve Erdem Gül’e selam göndererek ve öldürülen Diyarbakır barosu başkanı Tahir Elçi’yi anarak başladı.

‘TCK 299 diye bir madde yok’

Birgün’ün avukatı Tolgay Güvercin de konuşmasına Tahir Elçi’yi anarak başladı.
Güvercin; gazetecilere yönelik suçlamalara zemin teşkil eden kanun maddesi hakkında “Şunu baştan belirtmek gerekir; TCK 299 yoktur. Bu maddenin aleyhinde AİHM ve Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş birçok karar vardır. Söz konusu kararlarda görevi nedeniyle hiç kimseye ayrıcalıklı bir kanun maddesinin uygulanamayacağı anlatılıyor. Bu kararlar devlet başkanına özel koruma sağlanamayacağını söylüyor” dedi.