Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Birgün:

birgunBirGün gazetesi yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandığı davada gazetecilere 11 ay 20 gün ceza verildi. Mahkeme, sanıkların gazeteci olmaları nedeniyle cezada indirime gitti.

Manifesto 

Doğalgaz:

mum ışığı
Türkiye’nin Suriye’de Rusya’ya ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinden bu yana gündemi en çok meşgul eden sorun Rusya’nın doğalgaz satışını durdurup durdurmayacağı oldu. Türkiye’nin kendi kaynaklarını hesaba katmayan, hiçbir planlamaya dayanmayan, maliyetleri düşünülmeyen bir enerji politikası sürdürmesinin olası acı sonuçları da böylece duvara toslandığında akıllara gelmiş oldu.

Manifesto 

ODTÜ’de Direniş:

Manifesto_ODTÜ_grev_işçiODTÜ’de Tez Koop-İş Sendikasına üye 277 işçinin başlattığı grev 8 gündür kararlılıkla sürüyor. İşçiler ODTÜ’de hayatı durdururken, yemekhane ve servisler çalışmıyor. Grev nedeniyle birçok etkinlik de iptal edildi. ODTÜ’nün her yanı grev pankartlarıyla çevrili,  grev havası tüm kampüste sürüyor.

Manifesto

Cem Evleri:

alevi kolaj64. Hükümet Programı’nda yer alan ve bugün Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan hükümet planında bir dizi vaad var. Bu vaadlerin biri de, “geleneksel irfan merkezleri” ile cemevlerine hukuki statü tanınması. Cemevlerine statü tartışmaları sürerken AKP’nin Alevileri ve cemevlerini kalkan olarak kullanarak tarikatlara “özgürlük” getirmeye çalışıyor.

Manifesto

Suriye:

Manifesto_Haseke_Suriye Demokratik KonseyiRiyad’daki “Suriyeli muhalifler konferansına” dâhil olmayan ve aralarında PYD’nin de yer aldığı birçok kurum ve partinin katılımıyla düzenlenen “Demokratik ve Özgür Suriye’nin İnşası Kongresi”nde Suriye Demokratik Konseyi’nin kurulması kararı alındı.

Manifesto 

Köle Cehenneminde Çocuklar:

Manifesto_Suriyeli_çocuk işçi

CBS televizyonu, İstanbul’da merdiven altı tekstil atölyelerindeki Suriyeli çocuk işçileri görüntüledi. Gizli kamerayla yapılan çekimde Suriyeli küçücük çocuklarla dolu onlarca atölye tespit edildi.

Manifesto

Balyaev:

180704 Second World War. Berlin. Raising the flag over the Rei
Faşizmi yenerek 2. Dünya Savaşı’nı sonlandıran Kızıl Ordu’nun Berlin’deki Reichstag binasına kızıl bayrağı diken 756. Bölükten Nikolai Belyaev 93 yaşında St. Petersburg’da (Leningrad) hayata gözlerini yumdu.

Manifesto 

Nazım Hikmet:

Nâzım Hikmet'in- bilinmeyen- -bir-fotoğrafı çıktıNâzım Hikmet’in daha önceden bilinmeyen bir fotoğrafı, Ukraynalı yazar Oles Gonçar’ın (1918-1995) özel arşivinden çıktı.

Manifesto 

Nobel Barış Ödülü:

nobel baris oduluNobel Barış Ödülü, Oslo Belediye Sarayı’nda yapılan görkemli törenle sahiplerine verildi. Emperyalizmin duvara toslayan “Arap Baharı”nı kurtarma formulü olan Tunus örneği böylece bir kez daha öne çıkarılmış oldu.

Manifesto