Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

BirGün:

Birgün gazetesi yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur hakkında, “Hırsız, Katil Erdoğan” manşetinden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı ve iddianamenin okunması ve ilk savunmalardan sonra dava 10 Aralık’a ertelendi.

Manifesto 

İKD:

Manifesto‘nun yayınladığı “Gaziantep’te IŞİD’in kadın köle pazarı” haberi üzerine, İlerici Kadınlar Derneği Kuruluş Komitesi Gaziantep üyesi Sibel Altıntaş İŞİD’in Gaziantep’te kurduğu köle pazarına suç duyurusunda bulundu.

Manifesto 

Türkiye:

Türk Hava Yolları’nın (THY) Cezayir’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen uçağının yolcularının bir bölümünün bindirildiği otobüs dış hatlar terminali yerine yanlışlıkla iç hatlar terminaline gelince, bazı yolcular pasaport kontrolünden geçmeden Türkiye’ye giriş yaptı.

Manifesto

Ara Güler:

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Doğuş Grubu ile yaptığı sözleşmeyi bozdu.Türkiye’nin, özellikle de İstanbul’un son 70 yılının görsel hafızasını barındıran fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in arşivi; AKP’ye yakın Ferit Şahanek’in patronu olduğu Doğuş Grubu ile yapılan sözleşmeyle yeni kurulacak bir şirkete devredilmişti.

 

Manifesto

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin, Türkmenler’i bahane ederek, IŞİD’den alınan petrol sevkiyatının güvenliliği için Rus savaş uçağını düşürdüğünü söyledi.

Manifesto

Sağlık:

cerebral tumor

Yale Üniversitesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Günel, Türkiye ve Almanya’dan bilim adamları ile işbirliği içinde yaptığı çalışmada, beyin kanserlerinin iyi huylu tümörlerden genetik olarak kansere dönüşmesine neden olan mekanizmaları keşfetti. Günel’in konuyla ilgili bilimsel çalışması, Pazartesi günü bilim dünyasının önde gelen yayın organlarından Nature Genetics’te yayınlandı.

Manifesto