Yurtsever savcı Doğan Öz unutulmadı

Yurtsever savcı Doğan Öz, katledilişinin 40. yılında, Hukuk Defterleri Dergisi'nin Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlediği panel ile anıldı.

Yurtsever savcı Doğan Öz unutulmadı

Yurtsever savcı Doğan Öz, katledilişinin 40. yılında, Hukuk Defterleri Dergisi’nin Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlediği panel ile anıldı. Moderatörlüğünü Hukuk Defterleri Yayın Kurulu Üyesi Avukat Selin Aksoy’un üstlendiği panelin konuşmacıları sırasıyla Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu ve avukat H. Murat Yurttaş idi.

Selin Aksoy’un yaptığı açılış konuşmasının ardından yapılan Sinevizyon gösterimi ile başlayan panelde ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, olağanlaştırılmış bir OHAL döneminde yaşadığımızı belirterek, yürütmeye uygun düşen bir rejimin benimsendiğini ve “Patronlu hiper başkanlık rejimi”nin ortaya çıktığını vurguladı. Geçici bir dönem için ilan edilmesi gereken OHAL’in iki yıldır sürdüğünü vurgulayan Kanadoğlu, OHAL’in siyasi baskı aracı olarak kullanıldığını ifade etti.

Kanadoğlu’nun ardından söz alan Ömer Faruk Eminağaoğlu ise, Türkiye’de ortaya çıkan manzaraya göre OHAL’in 2019’da da devam edeceğini belirtirken, iktidardaki partinin yine iktidarda kalmak için ittifak yaptığını ifade etti. 12 Eylül’ün OHAL adı altında devam ettiğini vurgulayan Eminağaoğlu bu durumun ancak iktidar değişikliği ile sonlanacağını ifade etti.

Son konuşmayı yapan avukat H. Murat Yurttaş ise yürütmenin öne çıktığı ve meclisin bir onay mekanizması haline getirildiği sürecin AKP’den de önce başladığını belirterek yaşanılan anayasal sürecin siyasal süreçlerle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 15 Temmuz ile başlayan sürecin başkanlık rejimine geçiş ile biteceğini belirten Yurttaş, OHAL’in de bu süreçte iktidar tarafından kullanılan etkili bir araç olduğunu ifade etti.