YÖK’ten 'yerli ve milli' öğrenci disiplin yönetmeliği

Boğaziçi Üniversitesi’nde TSK’nin Afrin merkeze girildiğinin açıklanmasının ardından lokum dağıtmak isteyenlerin “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” diyen üniversitelilerce engellenmesinin ardından YÖK de sürece müdahil oldu

YÖK’ten 'yerli ve milli' öğrenci disiplin yönetmeliği

OHAL döneminde binlerce akademisyeni üniversitelerden ihraç eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) şimdi de “yerli ve milli” öğrenci disiplin yönetmeliği için harekete geçti.

YÖK’ün yeni yönetmelik için, TSK’nin Afrin operasyonu sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde lokum dağıtan öğrencilerle ‘İşgalin, katliamın lokumu olmaz’ diyen öğrencilerin karşı karşıya gelmesini bahane olarak kullanması dikkat çekti.

Boğaziçi’nde TSK’nin Afrin merkeze girildiğinin açıklanmasının ardından lokum dağıtmak isteyen öğrencilerle, ‘İşgalin, katliamın lokumu olmaz’ pankartı ve savaş karşıtı sloganlar atması ile başlayan gerilimin ardından YÖK sürece müdahil olduğunu duyurdu.

“Terör örgütü söylemi”

Üniversitedeki olayları “milli hassasiyetimizi derinden yaralayan üzücü hadise” olarak değerlendiren YÖK, aynı gün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüyle temas kurarak bilgi alındığını açıkladı. YÖK hukukçularının hazırladığı ve önümüzdeki 15 gün içinde kamuoyuna açıklanması beklenen yönetmelik kapsamında öğrencilere yönelik disiplin mevzuatının ayrıntılandırılacağı öğrenildi.