'Yobaz dede' yerini buldu

Cumhuriyet'in kurucularına "Hainler" diyen ve laiklik hassasiyetini alaya alan ifadeleriyle bir süredir gündem olan yaşlı adama AKP kapılarını açtı...

'Yobaz dede' yerini buldu

Geçtiğimiz günlerde bir gazetenin İstanbul Üsküdar’da 24 Haziran seçimleriyle ilgili yaptığı sokak röportajına konuk olan bir kişinin sözleri gündem olmuştu.

Adının Süleyman Çakır olduğu öğrenilen şahıs, “24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde kime oy vereceksiniz?” sorusuyla birlikte kendisine uzatılan mikrofona, “AK Parti’ye” cevabını verirken, Cumhuriyet’in kurucularına “Hainler” demişti.

AKP’yi yere göğe sığdıramayan Çakır, “Osmanlı’dan sonra hainler ne yaptı?” deyip, kılık kıyafet kanununa olan öfkesini dile getirmiş, röportaja karışan bir kadın vatandaşa da “Hain” damgası vurmuştu. Kadın oradan uzaklaşırken de arkasından “Bak 155’i ararım” diye bağıran yaşlı adam, kadını 15 Temmuz’u savunmakla suçlamayı da ihmal etmemişti.

Röportaj ortaya çıkışından itibaren sosyal medya kullanıcılarının gündeminden düşmezken, akşam saatlerinde AKP’nin Üsküdar İlçe Teşkılatı’ndan ‘sürpriz olmayan’ bir açıklama ve paylaşım geldi.

Teşkılatın Twitter sayfasından Üsküdar İlçe Başkanıyla Çakır’ın birlikte çekildiği bir fotoğrafı paylaşılarak yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımızı ve partimizi savunduğu için sosyal medyada linç edilen Süleyman Çakır’a partimiz sahip çıktı.” denildi.

Çakır’dan tuhaf şekilde “Tehdit edilen vatandaşımız” diye bahsedilen açıklamada, teşkılatın avukatlarının gerekli hukuki süreci başlattığı ve sürecin takipçisi olacağı belirtildi.