Yiğit Bulut'tan 'güvence': Yabancılar ne satıyorsa alın, daha pahalıya satacaksınız

Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, ekonominin iyiye gideceğini savunarak "yabancılar ne satıyorsa alın" tavsiyesinde bulundu.

Yiğit Bulut'tan 'güvence': Yabancılar ne satıyorsa alın, daha pahalıya satacaksınız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Yiğit Bulut, TL varlıklarda alım tavsiye ederek “Kısa vadeli düşünmeyin ve Türkiye’ye güvenerek yabancılar ne satıyorsa alın” dedi.

Bulut, AKP’nin yayın organlarından Star gazetesindeki köşe yazısında “Yabancılar ne satıyorsa alın! Sonra geri dönüp onlara daha pahalıya satacaksınız” ifadelerini kullandı.

Bulut’un “Yabancılar ne satıyorsa korkmadan alın!” başlıklı yazısında şu ifadeler öne çıktı:

“‘Yabancılar satıyor’ dediklerinde, akıllı olanların, işi bilenlerin mal topladıkları yıllar sonra ortaya çıktı. Bu yüzden size şunu söylüyorum: Türk şirketleri altın ve dolar, hatta euro bazında tarihi dip seviyelerden işlem görüyor. Hazine bonolarında ciddi getiri var. Size tavsiyem kısa vadeli düşünmeyin ve Türkiye’ye güvenerek yabancılar ne satıyorsa alın.”

‘ÖZÜR DİLEYİN’ DEMİŞTİ

Erdoğan’ın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Yiğit Bulut, 31 Mayıs 2017’de konuk olduğu TRT Haber’de 3.94’ün üzerinde dolar aldıranları eleştirmişti. Bulut, bugün lira karşısında 5 liraya kadar yaklaşan dolarla ilgili o dönem,  “3.54-3.34 bandına girecek. Burayı test edecek daha önce iki kere test etti. 3.52’den tepki geldi. 3.90 üzerinde bu millete dolar aldıran nokta nokta nokta orayı söylemeyeceğim. Neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. 3.50’de 3.60’da 3.80’de 3.94’te ekranları kırdık hatırlarsanız. Sakın bulaşmayın bu kur geri dönecek diye. O günlerde tweet atanlar yazı yazanlar, adamsanız çıkın da özür dileyin. Bankaların araştırma departmanları, o ekonomi kanallarının çok bilenleri, neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. Tabi Hükümet düşecekti, Cumhurbaşkanı düşecekti. Dolar 5 lira olacaktı. Felaket tellalları çıkın bu milletten özür dileyin” demişti.