'YEP'ten yeni yağma dalgası çıktı: Kamuya ait son değerler de satılıyor

AKP, "Yeni Ekonomi Programı"yla kamuya ait son değerleri de sermayeye peşkeş çekerek bütçeyi düze çekmeye hazırlanıyor.

'YEP'ten yeni yağma dalgası çıktı: Kamuya ait son değerler de satılıyor

Sermaye sınıfının partisi AKP,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yeni Ekonomi Programı”yla bir yağma operasyonuna daha hazırlanıyor.

İktidara geldiği günden bu yana 62.5 milyar doları bulan özelleştirme gerçekleştiren AKP, AKP 48 milyar liralık satış yapmayı gündemine aldı.

YEP’te yer alan hedeflere göre, önümüzdeki 3 yılda elde kalan kamuya ait son değerler de elden çıkarılarak sermayeye peşkeş çekilecek.

Bakan Berat Albayrak’ın açıkladığı YEP’in hedef ve tahminlerine göre, 2018 yılında özelleştirmeden elde edilecek toplam gelir 8 milyar lira olacak.

YEP’in hedeflerine göre AKP iktidarı 2019 yılında 10 milyar TL, 2020 yılında 22 milyar TL ve 2021 yılında da 16 milyar TL olmak üzere 3 yılda özelleştirme yoluyla toplam 48 milyar liralık kamu kaynağını yerli ve yabancılara satıp gelir elde edecek. Bu gelirin ise halen devletin işlettiği Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, otoyollar, şeker fabrikaları, elektrik üreten barajlar ve limanlar ile değerli arsa, arazi ve binaların satılmasıyla elde edileceği öngörülüyor.