Yeniden Dışişleri Bakanı seçilen Çavuşoğlu: Kendimi çok şanslı hissediyorum

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 'yeni sistem'deki dış politikası için "vrupa, Avrupa Birliği, Afrika, Latin Amerika dünyanın her yerini kucaklayan politikamızı sizlerle beraber sürdüreceğiz." dedi.

Yeniden Dışişleri Bakanı seçilen Çavuşoğlu: Kendimi çok şanslı hissediyorum

Dün açıklanan yeni kabinede yer alan ismiyle Dışişleri Bakanlığını koltuğunu koruyan Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği sürecinde tüm zorluklara rağmen mesafe kat etmeyi düşünüyoruz.” derken, yarınki NATO zirvesine ‘hazırız’ mesajı verdi.

Çavuşoğlu yeni kabineyle ilgili şunları söyledi:

“Avrupa Birliği Bakanlığı’nda 8 ay gibi bir süre görev yapmıştım, oradaki arkadaşlarımın başarılı çalışmalarını takip etmiştim. Dışişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarım da dünyanın her yerinde takdir edilmiştir. Bugün iki Bakanlığımız birleşti. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bir çatı altında çalışmalarını sürdürecek, kendimi çok şanslı hissediyorum. İki bakanlığın birleşmesiyle beraber sorumluluğumuz da gücümüz de arttı.

Avrupa Birliği sürecinde tüm zorluklara rağmen mesafe kat etmeyi düşünüyoruz. Yeni dönemde bakanlığımızdan beklentiler çok fazla. Biz de bunun bilinci içindeyiz. Her iki bakanlığımız da görev yapan arkadaşlarımız bunun bilinci içinde. Daha fazla çalışıp, kenetleneceğiz. Yarın NATO Zirvesi var NATO Zirvesi’ne hazırız. Avrupa, Avrupa Birliği, Afrika, Latin Amerika dünyanın her yerini kucaklayan politikamızı sizlerle beraber sürdüreceğiz.

İç politikayla dış politika arasında bir fark yoktur. Bakanlıklarımız iç içe, el ele, kol kola çalışacaktır. Bir taraftan kurumumuzu güçlendirirken diplomasi akademimizle birlikte tüm dünyadaki ülkelerden tecrübeli diplomaların eğitimini gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği ve Dışişleri Bakanlığı politika üreten iki bakanlığımız olmuştur.”