Yeni Şafak yazarından insanlık dışı yorum ve kuyruklu yalan

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, AKP'ye Suriye lideri Beşar Esad'la görüşülmesi çağrısını yapan Kılıçdaroğlu'na 'mezhep' eleştirisi yaptı.

Yeni Şafak yazarından insanlık dışı yorum ve kuyruklu yalan

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın yazarı Mehmet Acet, CHP Kurultayı’nda AKP’ye Suriye krizi konusunda  meşru yönetimle görüşme çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “mezhepsel yaklaşımı nedeniyle Esad’a kalpten bağlı olduğu”nu öne sürdü.

Acet’in insanlık dışı yorumu, Suriye krizi süreci boyunca AKP’li yazarların benzer nitelikteki açıklamaları ve gericiliğin kendi ‘doğa’sı nedeniyle şaşırtmıyor. Ancak sözkonusu iddia, kişileri inançları üzerinden hedef göstermenin ve siyasal islamcılığın Alevi düşmanlığının yanısıra Kılıçdaroğlu ile ilgili bariz bir yalanı da içerisinde barındırıyor.

Zira Acet’in Esad’a “kalpten bağlı olduğunu” öne sürdüğü CHP lideri, AKP’den geri kalmamak adına Suriye liderini bir çok konuşmasında “diktatörlük”le suçlamıştı.

Kılıçdaroğlu, emperyalizmin kıskacı altında ve cihatçı çetelerin ablukasının zirveye ulaştığı 2013 ve 2014 yıllarında, Suriye liderine yönelik “Esad’la Recep Tayyip Erdoğan arasında sadece nüans farkı var. İkisi de aynı. Al bir diktatörü, vur bir diktatöre!”, “Esad’ın Suriye’si ne ise Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sinde de aynı koşullarda karşı karşıya kalmaya başladık” ifadelerini kullanarak, AKP’ye muhalefet etme adına onunla aynı dili kullanma yarışına girmişti.  CHP lideri daha sonra da pek çok konuşmasında meşru Suriye yönetimini hedef alan sözlerinden geri durmamıştı.

Acet’in yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Afrin Harekâtı’nın amaçları açıklanırken “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı” vurgusu yapıldığına göre bunun için bir an evvel Esad ile diyaloğa geçilmesi öneriliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi yapılan partisinin 36. Olağan Kurultay’ında açık bir çağrıda bulunarak, “Esad ile derhal temasa geçin” dedi.

Şu sözlerle: “Hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin. Suriye’de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor.”

Kılıçdaroğlu’nun Esad’a ne kadar ‘kalpten bağlı olduğunu’ savaşın başından beri hiç değiştirmediği ‘mezhepçi yaklaşımı’ nedeniyle biliyoruz.”