'Yedek ödeneğe' ilişkin kararları, Erdoğan ve damadı verecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nce, "yedek ödenek"te yetkililer Erdoğan ve damadı Berat Albayrak olacak.

'Yedek ödeneğe' ilişkin kararları, Erdoğan ve damadı verecek

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nce, “yedek ödenek”te yetkililer Erdoğan ve damadı Berat Albayrak olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı kuruldu. Bu yeni oluşum kaldırılan Kalkınma Bakanlığı’nın fonksiyonlarını “başkanlık” seviyesinde üstleniyor.

İnceleme Bakanlık ile birlikte

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; bu başkanlık, bütçeye son halinin verilmesinin yanı sıra kamunun bütün harcamaları, yatırım projelerini kontrolünde tutacak. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamu idarelerinin “yedek ödenek” taleplerini de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte inceleyecek. Ancak son söz yine Cumhurbaşkanı’nda olacak. Cumhurbaşkanı’nca uygun bulunan “yedek ödenek” talepleri karşılanacak. Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Buna göre:

  • Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı’nca belirlenen kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı programı, orta vadeli program ile sektörel plan ve programları hazırlayacak.
  • Kamu idarelerinin “yedek ödenek” talepleri de başkanlık ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla birlikte incelenecek. Cumhurbaşkanı’nca uygun bulunanlar karşılanacak.
  •  Başkanlık, bakanlık ile birlikte kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesinde uygun finansman modelleri geliştirecek. Kamu-özel işbirliği projelerini analiz edecek.

Kararname’de yer alan maddeye göre, “yedek ödenek” taleplerinin incelenmesi Başkanlığa ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bırakıldı. Böylece “yedek ödenek”te de son sözü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak söyleyecek.